Turktime

Bakan Bozdağ'dan adaylık açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olmasının önünde hiçbir anayasal ya da kanuni engel bulunmamaktadır" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Bozdağ'dan adaylık açıklaması
Haberler / Siyaset
29 Mart 2023 Çarşamba 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Birbirinden farklı muhalefet partileri, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplamda üçüncü kez aday olmasının Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade edip bunun gerçekleşmemesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurularda bulundu.

HİÇBİR ENGEL YOK
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan konu ile ilgili olarak açıklamalar geldi. Bakan Bozdağ, Erdoğan'ın bir kez daha cumhurbaşkanı olması konusunda herhangi bir engel bulunmadığını ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

"İki defa cumhurbaşkanı adayı olma ve seçilme hakkına ilişkin Anayasa hükümleri, birlikte yapılacak ilk Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimlerine ilişkin takvimin başladığı tarihte yürürlüğe girmiştir.

Anayasa’nın yeni 101. maddesinin ilk uygulandığı seçim, 24 Haziran 2018’de birlikte yapılan ilk Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimidir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan; Devletin başı ve bizzat yürütme organı olan ilk Cumhurbaşkanı/Başkan olarak 24 Haziran 2018’de seçildi.

14 Mayıs 2023’te birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi seçimi, hem Anayasa’daki yeni 101. maddenin ikinci uygulamasıdır hem de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Devletin başı ve bizzat yürütme organı olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Adayı olarak katılacağı ikinci seçimdir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime