Turktime

Babacan'dan ittifak açıklaması: Kendi adaylarımızı hazırlıyoruz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e konuştu. Babacan, "Kendi adaylarımızı tespit sürecimizi başlattık. 20 Şubat’a kadar süremiz var." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Babacan'dan ittifak açıklaması: Kendi adaylarımızı hazırlıyoruz
Haberler / Siyaset
19 Aralık 2023 Salı 10:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Partiler aday belirleme süreçlerini işletirken bir yandan da muhalefette ittifak ve iş birliği seçenekleri gündemde.

Özellikle CHP'de uzun süredir devam eden ittifak arayışı şimdiye kadar olumsuz sonuçlanırken, mayıs seçimlerinde CHP listelerinden TBMM'ye giren partiler de iş birliğinden çok uzak.

Bu kapsamda Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"KENDİ ADAYLARIMIZI HAZIRLIYORUZ"

Yerelde iş birliğinin önünü tamamen kapatmak istemediklerini belirten Babacan, ortak aday konusunda partilerin anlaşmasının da zor ve uzun bir süreç olduğunu söyledi.

Kendi aday belirleme süreçlerini başlattıklarını söyleyen Babacan, İstanbul ve Ankara adaylarını da hazırladıklarının altını çizdi.

Babacan şöyle konuştu:

O partilerin genel merkezlerinin de bu işe sıcak bakıyor olması lazım. Bu bayağı zor bir şey, kaç tane yokuş var arka arkaya çıkmamız gereken. Ama iş birliği olsun da bekleyelim gibi durumumuz yok.

Kendi adaylarımızı tespit sürecimizi başlattık. 20 Şubat’a kadar süremiz var. Böyle şeyler olursa az sayıda olur. Bunun tamamen önünü kapatmadık.

Çünkü makul bir çerçeve oluşursa yerelde onun da önünü kapatmanın çok da doğru olmayacağını düşündük. Şu anda partiler arasında böyle bir iklim yok.

Genel seçimlerden, ittifaktan gelen bir yorgunluk var. Partilerin çoğu, ‘zarar verdi, kendimiz olamadık’ diyor. İstanbul’da da, Ankara’da da şu anda kendi adaylarımızı hazırlıyoruz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime