Turktime

Babacan'dan İsrail'e tepki: Kaç masumun daha hayatını kaybetmesi gerekiyor

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İsrail’in Gazze’ye başlattığı operasyon sonrası açıklamalarda bulundu. Babacan, "Bu operasyon, milyonlarca insanın evinden, yurdundan edilmesi ve “Etnik temizlik” anlamına geliyor." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Babacan'dan İsrail'e tepki: Kaç masumun daha hayatını kaybetmesi gerekiyor
Haberler / Siyaset
28 Ekim 2023 Cumartesi 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hamas güçlerinin 7 Ekim'de başlattıkları 'Aksa Tufanı' operasyonuyla birlikte İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetli saldırılara başladı. Üç haftalık süreçte saldırılarla birlikte bölgede yaşam adeta durdu.

İSRAİL'DEN GAZZE'YE SERT OPERASYON
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İsrail’in Gazze’ye başlattığı operasyon sonrası gece 00.19’da sosyal medya hesaplarından Türkçe ve İngilizce açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı Türkçe ve İngilizce açıklamada Babacan şu ifadeleri kullandı:

'KAÇ MASUM SİVİLİN DAHA HAYATINI KAYBETMESİ GEREKİYOR?’
“İsrail Gazze’de çocuk, kadın, sivil ayrımı gözetmeksizin yürüttüğü kıyımı ve hastane, okul, cami ayırmadan sürdürdüğü topyekûn yıkım hareketini bu gece yeni bir safhaya taşıdı. Bu operasyon, milyonlarca insanın evinden, yurdundan edilmesi ve “Etnik temizlik” anlamına geliyor. BM Genel Kurulunun ateşkes çağrısı kararı aldığı bir günde başlayan bu işgal, İsrail’in uluslarası kamuoyunu ve hukuku yok saydığının yeni bir örneğidir.

Başta ABD ve bazı Avrupa ülkeleri olmak üzere İsrail Hükûmetinin insanlık ve savaş suçlarına destek veren ülkelere sormak istiyorum: Yaşanan bu faciaya "Dur" demeden önce kaç masum sivilin daha hayatını kaybetmesi gerekiyor? Kuşkusuz ki tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu olayların hesabını tarih soracaktır.”

Babacan’ın İngilizce mesajı ise şöyle:

“As Israel launches a ground operation in Gaza, we are witnessing dire humanitarian consequences. Gaza remains under relentless airstrikes, all communications are disrupted, and essential services are paralyzed.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime