Turktime

Hakan Fidan'dan İsrail mesajı: 'Artık bir seçim yapmak durumunda'

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail-Hamas savaşına ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına sessiz kalanlara tepki gösteren Fidan, İsrail'in seçim yapmak zorunda olduğunu da söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Hakan Fidan'dan İsrail mesajı: 'Artık bir seçim yapmak durumunda'
Haberler / Siyaset
27 Ekim 2023 Cuma 18:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarkalı mevkidaşı Lars Lökke Rasmussen ile Ankara'da kameraların karşısına geçti. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarına değinen Bakan Fidan, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğini söyledi.

"BU ZULÜM KARŞISINDA SESSİZ DURAMAYIZ"

"Bu zulüm karşısında sessiz duramayız" diyen Fidan, insani yardımların Gazze’ye kesintisiz ulaşması için herkesin büyük bir çaba sarf etmesi gerektiğinin altını çizdi. İsrail'in saldırılarına sessiz kalanlara da tepki gösteren Bakan Fidan, "Biz hiçbir zaman zulme ortak olmadık, olmayacağız. Sessiz kalanlar zulmün ortağıdır. İsrail'den beklentimiz, barış çağrımıza cevap vermesidir" ifadelerini kullandı.

"İSRAİL SEÇİM YAPMAK ZORUNDA"

Filistinlilere zulmetmenin İsrail'e barış getirmediğini kaydeden Fidan, şu ifadeleri kullandı:

"İsrail seçim yapmak zorundadır. Filistinlilere baskı ve zulüm uygulamak İsrail'e barış getirmedi. İsrail, huzur içinde yaşamak istiyorsa Filistinlilerin kendi devletinde yaşamasına uymak zorundadır. İsrail ve Filistin arasında kalıcı barışın tesisi küresel düzeyde başka bazı sorunların da çözümü için umut tesis edecektir."

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUMU

İsrail-Hamas savaşı 21. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Düzenlenen saldırılarda şimdiye dek bin 400 İsrailli, 3 bin 38'i çocuk olmak üzere 7 bini aşkın Filistinli hayatını kaybetti. Hamas'ın yurt dışı sorumlusu Halid Meşal, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik kara harekatının yaklaştığını ve bunun da tehlikeli bir aşamaya sürüklendiğini söyledi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Tel Aviv ve Yafa'ya füze saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı. Öte yandan, Gazze saldırısı gölgesinde Mescid'i Aksa çevresisnde İsrail polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime