Turktime

Audrey Tautou: 'Türk sineması etkin bir sinema'

53. Uluslararası Antalya Film Festivali'ne katılan Fransız yıldız Audrey Tautou, "Türk sineması etkin bir sinema." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Audrey Tautou: 'Türk sineması etkin bir sinema'
Haberler / Kültür
16 Ekim 2016 Pazar 19:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
53. Uluslararası Antalya Film Festivaline katılan dünyaca ünlü Fransız yıldız Audrey Tautou, festivalden ve Antalya'dan çok etkilendiğini bildirdi.

"Amelia" filmi ile dünya çapında hayran kitlesine sahip olan Tautou, festivalin açılış gecesi öncesi EXPO 2016 Antalya'da düzenlediği basın toplantısında, festivalin uluslararası yarışma bölümünde yarışacak olan "Sonsuzluk" filminin çok özel bir film olduğunu söyledi.

Yönetmenin kendisine rol teklif etmek için aradığında filmin uyarlandığı romanı okuduğunu belirten Tautou, romanın bir yüzyılı anlattığını ve Vietnamlı bir yönetmenin Fransız bir eseri nasıl sinemaya uyarlayacağını merak ettiğini ifade etti.

Filmde hiç diyalog olmadığına işaret eden Tautou, "Filmde anlatıcı var. Bütün karakterler büyüyor. Benimle başlıyor film. Film boyunca yaşlanıp 85 yaşına geliyorum. Filmde özel efektler de bu açıdan önemli bir rol tutuyor. Bütün karakterlerin bebekten yetişkinliğe hayatlarını izliyoruz. Yönetmenin tutku dolu bir sanatsal yaklaşımı var. Sinemada bu tür sanatsal yaklaşımın önemli olduğunu düşünüyorum. Şiirsel bir film." dedi.

Türk sinemasını çok yaratıcı olduğunu vurgulayan Tautou, şöyle devam etti:
"Türk sineması etkin bir sinema. Bir de harika Türk oyuncular var. Nuri Bilge Ceylan ve Deniz Gamze Ergüven'i iyi tanıyorum. Festivalden ve Antalya'dan çok etkilendim. Onur duydum. Böyle bir organizasyonun parçası olmak çok güzel. Bütün dünyadan farklı kültürler burada ve bu durumun sinemanın sayesinde olmasını bilmek çok değerli."

AA

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime