Turktime

Ahmet Sözcan' dan çarpıcı kulis bilgileri!

TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, YRP ile AKP'nin iş birliğinin neden gerçekleşmediğine yönelik çarpıcı kulis bilgilerine ulaştı.
ABONE OL
Abone Ol
Ahmet Sözcan' dan çarpıcı kulis bilgileri!
Haberler / Siyaset
7 Şubat 2024 Çarşamba 18:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TGRT Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, AK Parti ile Yeniden Refah Partisi arasındaki iş birliğinin gerçekleşmediğini ve ittifak görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığına dair çarpıcı bilgileri açıkladı.

''AYNISINI BİZE YAPMAK İSTİYOR''

Ahmet Sözcan yaptığı değerlendirmede şu ifadelerde bulundu; ''Ak parti içerisinde şöyle bir değerlendirme yapılıyor, burası çok önemli. YRP ile AKP arasında neden ittifak sağlanmadığına yöneliik o anlayışı yansıtan önemli bir değerlendirme.  Ak Parti'li kurmaylar şöyle bir değerlendirme yapıyor. 'Gelecek ve Deva Partisi CHP'ye ne yaptı ise YRP'de bize aynısını yapmak istiyor' şeklinde değerlenirmede bulunuyorlar. ''

GÖRÜŞMELER KOPMA NOKTASINA GELDİ

CHP'de müzakerenin yapıldığını, Deva ile Gelecek Partisinin belirli sayıda millet vekili aldıklarını, ancak CHP'nin bundan kazançlı çıkmadğını, dolayısıyla AKP içerisinde de böyle bir değerlendirme yapıldığını ifade eden Ahmet Sözcan; '' Yapılan son görüşmede bunlar tekrar masaya yatırılıyor, ancak bir anlaşma olmuyor. AKP heyeti YRP' ye diyor ki siz bu önerilerinizi revize edin, dolayısıyla gerekirse bir kez daha görüşebiliriz diyorlar. Heyetler böyle ayrılıyor.  Ancak YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan pazartesi gününü beklemeden cumartesi günü kameraların karşısına çıkarak, AKP ile ittifak yapmayacaklarını açıklıyor. İzmir, Ankara ve İstanbul' da kendi adaylarını çıkaracaklarını duyuryor.'' dedi. Sözcan, dolayısıyla ittifak görüşmeleri bu şekilde tıkanma noktasına ya da kopma noktasına geldiğini vurguladı. 

YRP CUMA GÜNÜ ADAYLARINI AÇIKLAYACAK

Amet Sözcan ifadelerini şöyle südürdü:

 ''AKP'de YRP' nin neden böyle davrandığını anlamlandıramıyor. Bir görüşme daha beklenmesi gerçekleşmiyor. Bundan sonra olur mu olmaz mı siyaset bu, son gün bile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan leyhine çekilmişti. 

Siyasette son güne kadar hiçbir şey olmaz diyemeyiz. Listelerde 20 Şubat'a kadar teslim edilecek. Daha önümüzde süre var ancak YRP'de cuma günü, İstanbul, İzmir, Ankara  adaylarını açıklayacak.

SEÇİM SÜRECİ ORTALIK TOZ DUMAN

İstanbul'da merhum Necmettin Erbakan'ın kızı Elif Erbakan'ın  ismi geçiyor. Cumartesi  günü de adaylar açıklanmış olacak.  Öte yandan Yavuz Ağıraliğolu'nun ismi de geçiyordu. Ancak Ağıralioğlu'nun bu teklifi reddettiği konuşuluyor. 

Siyesette seçim sürecinde ortalık toz duman. Bakalım bu değlendirmelere YRP'den cevap gelecek mi,  onu da göreceğiz. Dolayısıyla şu anki durumda YRP kendi adaylarını açılayacak gibi duruyor.'' 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime