Turktime

6'lı masada kritik toplantı

Altılı masa bugün İYİ Parti ev sahipliğinde 11'inci kez bir araya gelecek. Altılı masa liderleri 30 Ocak'ta hükümet programını duyuracak.
ABONE OL
Abone Ol
6'lı masada kritik toplantı
Haberler / Siyaset
26 Ocak 2023 Perşembe 09:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Altılı masa 11'inci kez toplanıyor. İYİ Parti'nin ev sahipliğinde gerçekleştirecek toplantıda ise ilk kez cumhurbaşkanlığı adaylığı gündeme gelecek.
Genel başkanlar aday seçiminde dikkate alınması gereken kriterleri değerlendirecek.

Ortak aday konusunda anlaşan altılı masada, adaylık için öne çıkan isimleri dillendirilecek. 6 liderin aday profilinin detaylarını konuşup ona uygun isimleri havuza koyarak nasıl belirleneceği yöntemini netleştireceği ifade ediliyor.

"15 ŞUBAT'TA ADAY AÇIKLANABİLİR"

Liderler adayı ne zaman açıklayacaklarına ilişkin tarihi duyurabileceği de vurgulanıyor. Altılı masa liderleri 30 Ocak'ta hükümet programını duyuracak, ardından CHP lideri şubat başında Almanya'ya gidiyor. Kılıçdaroğlu Almanya'dan döndükten sonra aday gündemli özel bir toplantı olabilir. 15 Şubat'a kadar aday açıklanabilir.

Altılı masada sadece adaylık değil, parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritası gündemde olacak. Toplantı sonrası paylaşılacak metinde yol haritasının duyurulması bekleniyor.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime