Turktime

2 astronot uzayda mahsur kaldı: NASA’dan açıklama

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından uzaya gönderilen Boeing mekiği arızalandı. Normal görevleri çerçevesinde 2 hafta içinde dünyaya dönecek olan mekikteki 2 astronot, 2 aydır uzayda mahsur kaldı. Astronotların dönüşünün önümüzdeki şubat ayına kadar uzayabileceği belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
2 astronot uzayda mahsur kaldı: NASA’dan açıklama
Haberler / Dünya
15 Ağustos 2024 Perşembe 10:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

NASA tarafından 2 haftalık görev için uzaya gönderilen Boeing’in Starliner mekiği arızalandı. Yaşanan arıza nedeniyle haziran ayının başından beri mahsur durumda olan astronotların Dünya’ya dönüşüyle ilgili NASA’dan açıklama geldi.

NASA’nın uzay operasyonları misyonu yöneticilerinden Ken Bowersox, düzenlediği basın toplantısında astronotların dönüşüyle ilgili kesin bir tarih olmadığını belirtti.

Bowersox, uzay istasyonunda bulunan Butch Wilmore ve Suni Williams isimli astronotların SpaceX’in 2025 Şubat’ta yapacağı sefere kadar Uluslararası Uzay İstasyonu’nda tutulup tutulmayacağıyla ilgili kararın birkaç hafta içinde verileceğini söyledi.

“ZAMANI AKILLICA KULLANMAK İSTİYORUZ”

Bowersox, bir karar vermeden önce daha fazla veriyi analiz edeceklerini belirterek, “Starliner'ı eve getirmek için zamanımız var ve bu zamanı akıllıca kullanmak istiyoruz” dedi.

Starliner mekiğindeki sorunun giderilmesini beklemek dışında Şubat 2025’te SpaceX’in gerçekleştireceği seferde 4 astronot yerine iki koltuğu boş gönderip Wilmore ve Williams’ın bu mekikle geri getirilmesi de mahsur kalan astronotları kurtarmak için seçenekler arasında yer alıyor.

Boeing’in Starliner mekiği iki kez ertelemenin ardından 5 Haziran’da iki NASA astronotu ile ilk kez uzaya yollanmıştı. Helyum sızıntısı tespit edilen mekikteki problemin kaynağı tüm incelemelere rağmen bulunamayınca Dünya’ya dönüş dört kez ertelenmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime