Turktime

Japonya Başbakanı istifa ediyor

Japonya Başbakanı Fumio Kişida istifa kararı aldı. Düzenlediği basın toplantısında yeniden Liberal Demokrat Parti lideri olmak için yarışmayacağını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Japonya Başbakanı istifa ediyor
Haberler / Dünya
14 Ağustos 2024 Çarşamba 11:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Japonya'da skandallarla koltuğu sarsılan Başbakan Fumio Kişida istifa edeceğini açıkladı.

Düzenlediği basın toplantısında yeniden Liberal Demokrat Parti (LDP) lideri olmak için yarışmayacağını açıklayan Kişida, "Siyaset halkın güveni olmadan işleyemez" dedi.

Japon başbakanın 3 yıllık iktidarı siyasi skandallarla sarsılmıştı. LDP'nin tartışmalı Birleşme Kilisesi ile ilişkileri tepkilere neden olmuştu.

Kişida uzun süredir hayat pahalılığı nedeniyle de eleştirilerin hedefindeydi. Kişida ve kabinesine yönelik kamuoyu desteği aylardır yüzde 30'un altında kalıyor. Kamuoyu yoklamalarında bu oranın altına düşülmesi genellikle yeni seçimler veya liderlikte değişimi tetikleyen bir durum olarak görülüyor.

Japonya parlamenter sisteminde iktidar partisi ya da partiler koalisyonunun lideri başbakan oluyor. Japonya'da İkinci Dünya Savaşı sonrasındaki dönemin neredeyse tamamında başbakan Kişida'nın da lideri olduğu Liberal Demokrat Partisi'nden (LDP) çıktı.

Her üç yılda bir liderlik seçimi düzenlemek zorunda olan LDP tarafından henüz bir tarih belirlenmiş değil ancak bir sonraki seçimin Eylül ayında yapılması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime