Turktime

'Bob Dylan' Nobel Ödülü törenine yine katılmayacak

İsveç Kraliyet Bilim Akademisi, Dylan'ın Nobel Ödülü Töreni'ne katılamayacağını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
'Bob Dylan' Nobel Ödülü törenine yine katılmayacak
Haberler / Kültür
16 Kasım 2016 Çarşamba 21:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İsveç Kraliyet Bilim Akademisinden, Amerikalı müzisyen Bob Dylan'ın 10 Aralık'ta Stockholm'de yapılacak Nobel Ödülü Töreni'ne katılmayacağı bildirildi.

Akademinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Dylan'ın kendilerine dün ulaşan mektubuyla, aralık ayında hiç boş vakti olmadığını belirterek, törene katılmayacağını ilettiği ifade edildi.

Açıklamada, Dylan'ın mektubunda ödülü almaktan büyük onur duyduğuna dair cümlelerin de bulunduğu vurgulandı. Dylan, 2016 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmasının üstünden günler geçmesine rağmen, ne ödülü veren İsveç Akademisi ile iletişime geçmiş, ne de kutlamalara katılıp katılmayacağına dair bir görüş bildirmişti.

Dylan, "Amerikan müziğinde yeni şiirsel anlatım yarattığı için" Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görülmüştü. Ödülü reddetmezse 8 milyon İsveç Kronu tutarındaki para ödülünün de sahibi olacak Dylan'a, Alfred Nobel'in ölüm yıl dönümü 10 Aralık'ta düzenlenecek törende diploma ve altın madalya da verilmesi öngörülüyordu.

AA

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime