Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
8 BİN Fİ YAPI MAĞDURU 10 YILDIR BEKLİYOR!
Tuğrul Sarıtaş
YAZARLAR
17 Eylül 2021 Cuma

8 BİN Fİ YAPI MAĞDURU 10 YILDIR BEKLİYOR!

 

 

Müjde…
Müjde…
Müjde.
“Evleriniz teslim edilecek, paralarınız ödenecek.”
Tam 10 yıl geçti aradan.
8 bin kişi hala mağdur.
2021’de bitmek üzere; ama ortada yine hiç bir şey yok!
Görev yaptığı süre içinde hep ‘müjdeli açıklamalar’ yaparak Fi Yapı ve Dumankaya mağdurlarını ‘umutlandıran’ TMSF Başkanı Muhiddin Gülal’ın görev süresi de 7 Temmuz 2021 tarihinde sona erdi bu arada. 
Muhiddin Gülal’ın yerine Cumhurbaşkanlığının 8 Temmuz 2021 tarihli ve 31535 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan atama Kararı ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu Başkanlığına Fatin Rüştü Karakaş atandı. Aynı atama Kararı ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu Üyeliğine de Yusuf Öksüzömer getirildi.
GÜLAL’IN MÜJDELERİ
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) eski Başkanı Muhiddin Gülal, Fi Yapı mağdurlarına şu “müjdeleri” vermişti. 
İşte Gülal’ın Fi Yapı ile ilgili o açıklamaları:
27-03-2017 
Fi Yapı mağdurları 7 yıldır evlerini almak için mücadele ediyor. Mağdur grup sesini duyurmak için basın açıklaması yaparak Cumhurbaşkanı'ndan yardım istemişti.
22-06-2018 
Dumankaya ve Fi Yapı mağdurlarını sevindirecek haber geldi. TMSF Başkanı Gülal, Dumankaya ve Fi Yapı mağdurlarının konutlarını teslim etmek için Alman firması Drees&Sommer liderliğindeki konsorsiyumla anlaşma sağlandığını bildirdi.
İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) elinde olan Dumankaya ve Fiyapı ile Eura Bau, Cpb-Drees&Sommer arasında işbirliği anlaşması imzalandı. TMSF’den yapılan açıklamada işbirliği ile yarım kalan projelerin tamamını bitirmek üzere yurtdışından 450 milyon euro kredi tahsis edildiği belirtilmişti. Projelerin tamamlanmasının ardından satılabilir dairelerin Eurabau ve CPB Project Development tarafından ağırlıklı olarak yurtdışına pazarlanması planlanıyordu!
BİNLERCE MAĞDUR VAR
Fi Yapı ise Fi Side, Fi Life, Fi Kırıkkale ve Fi Tower projelerini tamamlayamadı. Bunun sonucu da 5,136 müşteri ve taşeron mağdur oldu. Bu arada birçok mağdur mahkemeyi kazanmasına rağmen para iadelerini alamadılar. TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, görev süresi bitmeden önce yaptığı bir açıklamada, Alman tandanslı bir grubun Fi Yapı ve Dumankaya’da yarım kalan inşaatları tamamlamayı taahhüt ettiğini, anlaşmada son aşamada olduklarını söylemişti.
16 Mart 2021
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, projenin satış ofisinde yapılan da toplantıda Fi Yapı mağdurlarını yine müjdeler vererek sevindirmişti. 
Muhiddin Gülal, yaşanan pandemi nedeniyle Dikili’deki Garip Ada’nın satışının gerçekleşemediğini, pandemiden sonra adanın satışa sunulacağını söylemişti. Gülal, ada satışından elde edilecek gelirle yarım kalan dairelerin tamamlanacağını ve herkese paralarının ödeneceğini ifade etmişti.  
Muhiddin Gülal, 2019 yılında yaptığı açıklamada Dumankaya ve Fi Yapı’da projelerinde 8 bine vatandaşın mağdur olduğunu söylemişti. Gülal,  Bu mağduriyetleri giderme konusunda da çalıştıklarını da sözlerine eklemişti.
Yaşanan bu süreçte seslerini duyurmak isteyen Fi Yapı mağdurları onlarca kez eylem yaptı. 
Fakat tüm bu ‘müjdeli’ haberlerden bir sonuç alınamadı.
MAĞDURLAR YENİ TMSF BAŞKANINDAN DESTEK İSTİYOR
Yaklaşık 10 yıldır sonuç alamayan Fİ YAPI mağdurları şimdi yeni TMSF Başkanı Fatih Rüştü Karakaş’tan destek istiyor. 
Mağdurlar, “Perişan durumdayız. Bir ev sahibi olarak Fİ YAPI’ ya paralar yatırdık. Ama bunun karşılığında tarafımıza hiç bir şey teslim edilmedi. Mahkemeye verdik kazandık. Sizden ricamız, ne olursunuz bizi bu mağduriyetimizden biran evvel kurtarın.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Misafir
 8 Ocak 2022 Cumartesi 15:16
Hala bekliyoruz . Daha ne kadar bekliyecegiz.
 Fatih
 2 Ocak 2022 Pazar 13:36
Tuğrul bey, garip adanın satılmasını mağdurlar beklerken 21 Mayıs ta sit alanı ilan edilmiş. TMSF adayı dillendlrip umut veriyordu Başka bir kaynak kalmadı. Ne olacak 3200 aile konuyu yeni yazılarınıza taşımanızı bekleriz.
 Rustem
 18 Eylül 2021 Cumartesi 07:07
Mağdur grup sesini duyurmak için basın açıklaması yaparak yardım istemesi umarım faydalı olur
 Burak
 18 Eylül 2021 Cumartesi 07:06
Ulkede her sektörde mağduriyet oluşturdular ne ysziikki artik adalete de tecelli etmiyor
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime