Turktime
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
1. Perde
M. Kürşat Türker
YAZARLAR
20 Temmuz 2016 Çarşamba

1. Perde

Montajsız hali ile dahi ürkütücü olan  " kalkışma " eyleminden en az hasarla kurtulunması ve sözde duyarlılıklar hesabına ayrışmanın derinleşmesine  fantezi aleminden bakan devlet aklının da bir an evvel şifaya kavuşması temennisi ile analizlere geçiyorum ..;

1 - 7800 personel , iki tanker uçağı , 18 savaş uçağı , 26 helikopter ve 42 tank ile 78 milyonluk bir ülkede silah zoru ile rejim değiştirebileceğine ikna olan kurmay subayların varlığında , flashback tarzında bir yeniçeri ıslahı gerektiği açıktır.
 
2 - İlk 6 saati çok önemli olan bir darbe kurgusunda, personel eksikliği nedeni ile karasal yayın da dahil tüm haberleşme yöntemlerine müdahale edememiş olan zihniyetin , finali Doğan Haber kurumunda yapması fantastik sayılabilir.
 
3- Kalkışma sonrası ilk 48 saat içerisinde görünmektedir ki ,  bu tip toplumsal travmalara karşı en duyarlı ve donanımlı kurum Diyanet kurumudur. Potansiyel ölümlere karşı elli dakikada bir sela okunması gaybe de göndermedir.
 
4 - İlk 72 saat içerisinde çeşitli sivil istihbarat kuruluşlarında sızdırılan ; 14 savaş gemisi ve 42 savaş uçağı ve helikopterinin kayıp olduğuna dair bilgilerin geçmesi esnasında demokrasi adına insanların meydanlara çekilmesi , objektif bir göz için " Sivil bariyer " izlenimini oluşturmaktadır.
 
5 - Laik rejimin yıkılması ön maksadıyla girişilebilecek sivil - silahlı memur darbesinin provasını tasarlamak ve sivil reflekslerin düzeyini tespit etmek isteyen bir şahıs için yeterli laboratuvar tahliline ulaşılmıştır demek ütopik sayılmaz.
 
6 - 2011 yılında yoğun bakımda fişi çekilen parlamenter rejimin değişmesi ve Hodgamlık rejiminin tesisi için yapılacak referandumun artık çok fazla ertelenemeyeceğini söyleyenler korosu,  bünyesindekileri artırmıştır.
 
7- Derin devlet ile varlık ifade eden tüm devletlerde yaşanan boşluk doldurma yarışında ,  eski derin devlet ve onun nostalji kokan tarzının bir zamanların yeni derin devletine haddini bildirmesi mizansenleri güney Amerika ve Afrika ve Ortadoğu'da sıkça olmasa da karşılaşılmış kurgulardır.
 
8 - Yukarıdaki genellemenin yurt bazında gerçekliğine ilişkin en önemli veri ;  Milli istihbarat kuruluşlarının üst kademesinde yaşanacak görevden almalar olacaktır.
 
9 - Hahaşin suikastçisinin Nizamül Mülk'ün yatak odasında başucuna hançer saplamasının tek açıklaması ;  " Paranoid " süreçten istifade etmektir ve tarihle de sabittir..
 
Dip Not : 2.PERDE bir hafta sonra sunuma hazır olacaktır.
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime