Turktime

Zelenskiy'den elektrik tasarrufu çağrısı!

Rusya'nın asıl hedefinin Ukrayna enerji altyapısı olduğunu vurgulayan Vladimir Zelenskiy, vatandaşlarına 'enerji kullanımında sınır' çağrısı yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Zelenskiy'den elektrik tasarrufu çağrısı!
Haberler / Dünya
23 Ekim 2022 Pazar 17:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rusya Ukrayna arasında 24 Şubat tarihinde başlayan savaş, hararetiyle devam ediyor. Savaşın etkilerinden biri olan enerji krizi, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i harekete geçirdi.  Rusya’nın hedefinin Ukrayna enerji altyapısı olduğunu ifade eden Zelenskiy, halka elektrik kullanımı konusunda daha dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

"ENERJİ ALTYAPISINA SALDIRIYORLAR"

Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya’nın son bir haftada düzenlediği saldırıların enerji altyapısına yönelik olduğunu belirtti. Zelenski, “Teröristlerin asıl hedefi enerji. Bu nedenle bilinçli olarak elektrik tüketimi konusunda lütfen eskisinden daha dikkatli olun. Devletimizin enerji endüstrisinin istikrarı, Ukrayna'nın her şehrine ve bölgesine bağlı" dedi. Sabah ve akşamları elektrik kullanımının yoğunluğuna dikkat çeken Zelenski, “Özellikle sabah ve akşam yoğun tüketim saatlerinde lütfen çok fazla elektrik kullanan cihazların kullanımını sınırlayın” dedi.

"SALDIRILAR UKRAYNA ORDUSUNU DURDURAMAZ"

Zelenski, Rusya’nın saldırılarının Ukrayna ordusunu durduramayacağını belirterek, “Şunu vurgulamak istiyorum; teröristlerin saldırıları ordumuzu durduramaz. Rus propagandacıları, altyapımıza ve insanlara yönelik bu terörün ordumuzun aktif eylemlerini bir şekilde yavaşlatabileceğini veya savunmamız için bazı zorluklar yaratabileceğini söylerken yalan söylüyorlar. Ukraynalılar birleşti ve Rusya'nın bu savaşı kazanma şansının olmadığını kesin olarak biliyorlar. Savunma güçlerimiz, ülkeyi savunmak için ihtiyaç duydukları her şeyi alıyor ve her gün ileriye doğru ilerliyor” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime