Turktime

Zelenskiy: 'Taksiye değil, silaha ihtiyacımız var'

Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının dördüncü yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü mesajda, savaşın başladığı ilk saatlerde yaşadıklarını anlattı.
ABONE OL
Abone Ol
Zelenskiy: 'Taksiye değil, silaha ihtiyacımız var'
Haberler / Dünya
24 Şubat 2026 Salı 12:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının dördüncü yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülü mesajda, savaşın başladığı ilk saatlerde yaşadıklarını anlattı. Kiev’deki devlet başkanlığı binasında bulunan çalışma ofisinin sığınağından konuşan Zelenskiy, o gün dünya liderleriyle telefon ve çevrim içi görüşmeler yaptığını belirtti.

SIĞINAKTAN YAPILAN İLK GÖRÜŞMELER
Zelenskiy, savaşın ilk dakikalarında birçok ülke lideriyle temas kurduğunu ifade etti. Bu görüşmelerden birinin, dönemin ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştiğini aktaran Zelenskiy, konuşmanın detaylarını şu sözlerle paylaştı:

"Burada Başkan Biden ile konuştum ve kendisinden şunları duydum; Volodimir bir tehdit var, Ukrayna'yı acilen terk etmeniz gerekiyor. Bu konuda size yardımcı olmaya hazırız. Ben de 'Taksiye değil, silaha ihtiyacımız var.' şeklinde cevap verdim."

ABD Başkanı ile bir gün söz konusu sığınağı birlikte ziyaret etmek istediğini dile getiren Zelenskiy, şöyle devam etti:

"Bir gün ABD Başkanı ile birlikte buraya gelmeyi gerçekten çok istiyorum. Şunu kesin olarak biliyorum ki ancak Ukrayna’yı ziyaret edip hayatımızı ve mücadelelerimizi kendi gözleriyle görerek, halkımızı ve bu acı denizini hissederek bu savaşın ne anlama geldiğini gerçekten anlayabilir."

“HEPİMİZ NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ ANLAMIŞTIK”
Savaşın başladığı anlarda toplumun genel ruh haline de değinen Zelenskiy, Ukraynalıların hem korku hem de kararlılık içinde olduğunu söyledi. O gün yaşanan duyguları şu sözlerle anlattı:

"Hepimiz yaşayan insanlarız ve o gün hepimiz, tüm Ukraynalılar, hem korkmuştuk hem de incinmiştik. Birçoğumuz şoke olmuştu ve birçoğumuz ne diyeceğini bilemiyordu ama bir şekilde, görünmez bir düzeyde hepimiz başka bir Ukrayna'mız olmadığını biliyorduk. Burası bizim evimizdi ve hepimiz ne yapmamız gerektiğini anlamıştık."

Zelenskiy, savaşı Vladimir Putin’in başlattığını ifade ederek, çatışmaların sona ermesi için Rusya’ya baskı uygulanması gerektiğini savundu.

Savaşın ilk günlerinde bazı ülke liderlerinin Ukrayna’yı ziyaret ettiğini hatırlatan Zelenskiy, "Gerçek kardeşlerimizin ve dostlarımızın kimler olduğunu öğrendik." dedi.

“UKRAYNALILAR ŞİMDİ TARİHİN EN AĞIR KIŞ DÖNEMİNİ YAŞIYOR”
Mesajında Rus ordusunun Ukrayna’ya yönelik yoğun hava saldırılarını sürdürdüğünü belirten Zelenskiy, Rusya’nın cephede başarı sağlayamadığını öne sürdü.

"Putin, Ukrayna'yı savaş alanında yenemeyeceğinin farkında ve 'dünyanın ikinci ordusu' apartman binaları ve enerji santralleriyle savaşıyor. Ukraynalılar şimdi tarihin en ağır kışını yaşıyor." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, savaşın sona erdirilmesi amacıyla Rusya, ABD ve Ukrayna arasında üçlü müzakerelerin sürdüğünü belirtti. Sürece ilişkin tutumlarını şu sözlerle dile getirdi:

"Barış istiyoruz. Güçlü, onurlu ve kalıcı bir barış istiyoruz."

Her yeni müzakere turu öncesinde heyetine bu doğrultuda talimat verdiğini kaydeden Zelenskiy, Ukrayna’nın verdiği mücadelenin unutulmayacağını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Bundan vazgeçemeyiz, unutamayız ve ihanet edemeyiz. Bu yüzden birçok müzakere turu yapıldı ve her kelime, her madde için gerçek güvenlik garantileri için mücadele verildi."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2026 Turktime