Turktime

Yönetmen Yalçın Yelence yaşamını yitirdi!

Televizyon ekranlarının en uzun soluklu dizilerinden 'Bizimkiler'in 458 bölümünden 454'ünü yöneten Yalçın Yelence (69), İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Usta yönetmen, yarın son yolculuğuna uğurlanacak.
ABONE OL
Abone Ol
Yönetmen Yalçın Yelence yaşamını yitirdi!
Haberler / Kültür
20 Ocak 2023 Cuma 16:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yalçın Yelence, bir süredir İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'nde tedavi görüyordu. Yelence, 5 Ocak'ta beyninde pıhtı atması sonucu yoğun bakıma alınmış ve uyutulmuştu. Ünül yönetmenden üzücü haber geldi. Yelence, 69 yaşında vefat etti.

Yelence’nin cenazesi 21 Ocak Cumartesi günü Kartal Soğanlı Safa Camii’nde öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.

YALÇIN YELENCE KİMDİR?

1954 yılında Ankara'da dünyaya gelen Yalçın Yelence, 1976'da Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon bölümünden mezun oldu. 1977'den 1983'e kadar radyo skeçleri yazdı.

TRT'nin ilk dış yapımı olan 'Bay Alkolü Takdimimdir' dizisinin senaryosunu yazan Yelence; 'Perihan Abla', 'Bizimkiler' ve 'Yazlıkçılar' gibi birçok unutulmaz dizisine yönetmen, öykü ve senaryo yazarı olarak imza attı.

Yalçın Yelence, "Kars'ın Solan Rengi: Molokanlar" belgeseli ile 9. Altın Safran Belgesel Film Yarışması'nda profesyonel dalda birincilik ödülü kazandı.

Ünlü yönetmen, bir dönem Maltepe Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi’nde 'TV’de Metin ve senaryo yazımı', 'Yapım ve yönetim', 'Sinema tarihi' ve 'Film teorileri' dersleri verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime