Turktime

Yılmaz'dan KKM açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon ve Türkiye ekonomisinin büyümesine ilişkin "Türkiye ortalama yıllık 5.4 büyüme kaydetti.
ABONE OL
Abone Ol
Yılmaz'dan KKM açıklaması
Haberler / Ekonomi
17 Şubat 2024 Cumartesi 20:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Önümüzdeki döneme çok daha iyi yürüyeceğiz. Aşamalı bir şekilde enflasyonu aşağılara indiriyoruz" dedi. KKM hakkında da konuşan Yılmaz, " Geçici bir düzenlemeydi. O dönemin şartları içinde bir ihtiyacı karşıladı" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz kentte bir otelde düzenlenen Adana İş Dünyası Buluşması programına katıldı. Burada konuşan Yılmaz, Dünya ekonomisinin yüzde 3 civarında, son 20 yılda ise ortalama yüzde 3.6 büyüdüğünü ifade ederek, "Türkiye ekonomisine gelecek olursak ilk 9 aylık verilerde dünya yüzde 3 büyürken ülkemiz 4.7 büyüdü. Orta vadeli programda da büyümemiz yüzde 4.4 hedeflenmişti. Son çeyrek yüzde 3.7 civarında büyüme gelirse bu hedefi yakalayacağız. Dünya, son 20 yılda ortalama yüzde 3.6 hızlı büyürken Türkiye ortalama yıllık 5.4 büyüme kaydetti. Dünyadan 1.8 puan pozitif yönde ayrışmış oldu" dedi.

Türkiye ekonomisinin dünyanın 17, satın alma gücüne göre ise 11. ekonomisi konumunda olduğunu belirten Yılmaz, "Önümüzdeki döneme de çok daha iyi yürüyeceğiz" diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime