Turktime

Yiğit Bulut: Vatandaş dolar sattı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, piyasalarda dün başlayan dalgalanma sonrası vatandaşın 5,1 milyar dolar, şirketlerin de 2,5 milyar dolar sattığını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Yiğit Bulut: Vatandaş dolar sattı
Haberler / Ekonomi
23 Mart 2021 Salı 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndaki (TCMB) başkan değişimi sonrası piyasalarda yaşanan dalgalanmayla ilgili olarak Habertürk canlı yayınında Ebru Baki'nin sorularını yanıtladı. Bulut, piyasalarda yaşanan dalgalanmalarla ilgili olarak "Çok ciddi spekülasyon yapılıyor" dedi.

"VATANDAŞ 7 MİLYAR DOLAR SATTI"

Bulut piyasalarda dün başlayan hareketlilik sonrası vatandaşın 5,1 milyar dolar, şirketlerin de 2,5 milyar dolar sattığını belirterek, "Yani vatandaş 7 milyar dolardan fazla para sattı. O kadar kara pazartesi diye söylediler, spekülasyon yaptılar ama vatandaş 7 milyar dolar sattı. Özellikle 8 liranın üzerinde ciddi satışlar yaşandı." dedi.

"VATANDAŞIN PİYASAYA GÜVENİ TAM"

"Vatandaş şu an itibariyle de 7,80'nin üzerinde inanılmaz döviz satıyor." diyen Bulut, "Vatandaş bu durumu döviz almak için değil döviz satmak için değerlendiriyor. Vatandaşın piyasaya olan güveninin tam olduğunu görüyorum" ifadelerini kullandı.

"İFTİRA ATMANIN BİLE BİLGİSİ OLMASI LAZIM"

Kamu bankalarının 8,48'den dolar sattığı iddialarıyla ilgili de konuşan Bulut, "Diyorlar ki gece yarısı Endonezya'dan 8,48'den talep geldi, kamu bankaları 1,5 milyar dolar sattı. Bu iftirayı atarken bile aslında bizim nasıl güzel bir şey yaptığımızı söylüyorlar. 8,48'den satmışsak 1,5 milyar doları, 7,70'den geri almışsak karı düşünebiliyor musunuz. Yani iftira atmanın bile bir bilgisi olması lazım. Adam bunu kötülemek için söylüyor ama iyi bir şey söylüyor." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime