Turktime

Yerli otomobilde tarih belli oldu!

TEKNOFEST Roket Yarışması'nda açıklama yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İnşallah bir aksilik olmazsa 2022 yılının sonunda Türkiye'nin Otomobili'ni seri üretim bandından indiğini görmüş olacağız" ifadelerini kullandı.
ABONE OL
Abone Ol
Yerli otomobilde tarih belli oldu!
Haberler / Teknoloji
9 Eylül 2021 Perşembe 11:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yerli otomobilde heyecan gün geçtikçe artıyor. Merakla ne zaman çıkacağı beklenen Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) yaptığı yerli otomobilin tarihi netleşti. Bakan Varank'ın açıklamasına göre TOGG, 2022'de üretim bandından inmiş olacak.

TEKNOFEST Roket yarışmasında konuşan Bakan Varank, "Avrupa'nın her tarafında pil yatırımları ilan ediliyor. Biz tam zamanında bu otomobil projesini başlatmış olduk. 100 yıldır otomotiv üreten markalar var. Bizim onlarla aynı kulvarda yarışa girip onları geçme şansımız yoktu ama onlarla aynı zamanda elektrikli otomobil piyasasına girdiğimiz için artık bu yarışta biz de varız diyebileceğiz" dedi.

Bütün markalar elektrikliye geçiyor

Açıklamalarına devam eden Bakan Mustafa Varank, "Biz Türkiye'nin Otomobili'nin otonom özellikleri olan, yüzde 100 elektrikli ve doğuştan elektrikli bir araç olacağını ilan ettiğimizde, sektörden bize eleştiriler geldi. Dediler ki 'Elektrikli araçlar için daha erken. Hibrit belki olabilir ama elektrikli araçlara başlamak aslında bir hayal gözüküyor' ama bugün geldiğimiz noktada çok hızlı bir şekilde endüstri dönüşüyor. Bütün markalar elektrikliye geçiyor" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime