Turktime

Yeni tür nükleer reaktör inşa edecekler

Gates, projenin enerji sektörü için oyunun kurallarını değiştireceğini söyledi. Nükleer reaktör tesisinin maliyetinin 1 milyar doları bulacağı belirtiliyor.
ABONE OL
Abone Ol
Yeni tür nükleer reaktör inşa edecekler
Haberler / Teknoloji
3 Haziran 2021 Perşembe 12:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Milyarder arkadaşlar Bill Gates ve Warren Buffett tarafından yönetilen enerji şirketleri, eski bir kömür santralinin sahasında ilk Natriyum nükleer reaktör projesini başlatmak için harekete geçti.

Gates tarafından yaklaşık 15 yıl önce kurulan TerraPower ve Warren Buffett'in Berkshire Hathaway şirketine ait olan enerji şirketi PacifiCorp'tan yapılan açıklamada, Natriyum reaktörü gösteri tesisinin tam yerinin yıl sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

"OYUNUN KURALLARINI DEĞİŞTİRECEK"

Geleneksel reaktörlerden farklı yakıtlarla çalışan küçük gelişmiş reaktörler, kritik karbon içermeyen teknoloji olarak kabul ediliyor.

ABD'nin Wyoming eyaletinde hayata geçirilecek proje için konuşan Gates, "Natriyum'un enerji sektörü için oyunun kurallarını değiştireceğini düşünüyoruz." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime