Turktime

Yeni düzenleme hazırlığı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Türkiye genelinde milyonlarca emekliyi ilgilendiren zamlı emekli maaşları, önümüzdeki hafta ödenmeye başlanacak. Kök maaşının düşüklüğünden dolayı zamlı maaşı 10 bin TL'nin altında kalan 1,8 milyon emekli için ilave bir düzenleme yapılacak.
ABONE OL
Abone Ol
Yeni düzenleme hazırlığı: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Haberler / Ekonomi
8 Temmuz 2024 Pazartesi 11:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye genelinde milyonlarca emekliyi ilgilendiren zamlı emekli maaşları, önümüzdeki hafta ödenmeye başlanacak. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam alacaklar. Ancak, kök maaşı düşük olan birçok emeklinin maaşı, yapılan zamma rağmen halen 10 bin liranın altında kalacak.

NTV'de yer alan habere göre; yaklaşık 1 milyon 780 bin emeklinin maaşı yüzde 24,73'lük zamma rağmen 10 bin TL'nin altında olacak. Bu emekliler, temmuz ayı zammına rağmen ilave bir düzenleme yapılmazsa yılbaşından bu yana aldıkları tutarda maaş almaya devam edecekler.

YENİ DÜZENLEME HAZIRLIĞI
Bu durum, özellikle düşük maaşlı emekliler arasında büyük bir endişe yaratırken, hükümet kanadından yeni bir düzenleme için çalışmaların başladığı haberleri geldi. En düşük emekli maaşı olarak uygulanan rakamda bir düzenleme yapma hazırlığında olduğu öğrenildi. AK Parti yönetimi, hazırlık çalışmalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile paylaşacak. Bu adımın atılabilmesi için bir yasa gerekiyor ve bu yasa çalışması Meclis'te yürütülürken kesin rakam belli olacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN TL OLABİLİR
Yeni düzenlemeyle birlikte en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması düşünülüyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime