Turktime

Yabancı yapımcıların gözdesi: Türkiye

Türkiye, tarihiyle ve doğal zenginlikleriyle, kültürel yapısıyla dünyanın farklı ülkelerinden film ve belgesel yapımcılarının gözdesi haline geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Yabancı yapımcıların gözdesi: Türkiye
Haberler / Kültür
3 Ocak 2017 Salı 02:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sinema Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgiye göre, çekim izni almak için dünyanın değişik ülkelerinden yapım şirketleri, Kültür ve Turizm Bakanlığına başvurdu.

Sinema Genel Müdürlüğünün 2016 yılı verilerine göre, 135 proje için Almanya, Avustralya, Belçika, Çin, Brezilya, İspanya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, Japonya, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, Katar, Küba, Lübnan, Malezya, Meksika, Pakistan, Rusya Federasyonu, Sırbistan, Suudi Arabistan, Svaziland, Tayvan, Ukrayna, Yunanistan ve ABD'deki şirketler çekim izni başvurusunda bulundu.

Başvuruların 60'ı belgesel filmler için yapılırken, 24'ü televizyon programı, 17'si reklam, 12'si kısa film, 8'i video klip, 8'i sinema filmi, 5'i televizyon dizisi ve biri film projesi için geldi.


AA

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime