Turktime

YSK Başkanı Yener'den yerel seçim açıklaması

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Yener, "Deprem bölgesi de tüm Türkiye de 31 Mart 2024 seçimlerine hazır. Martta deprem bölgesine gidip, geldiğimiz son noktanın tespitini yapacağız" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
YSK Başkanı Yener'den yerel seçim açıklaması
Haberler / Siyaset
17 Ocak 2024 Çarşamba 10:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere odaklandı. Seçimlere 3 aydan az bir süre kalırken siyasi partiler adaylarını belirlemeye devam ediyor. Her seçimde gündeme gelen 'seçim güvenliği' hakkında birçok soru soru mevcut.

Özellikle 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma uğrattığı bölgede seçim güvenliği konusu en önemli başlıklardan.

Gündemdeki sorulara Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, yanıt verdi.

YSK Başkanı Yener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Deprem bölgesi de tüm Türkiye de 31 Mart 2024 seçimlerine hazır. Martta deprem bölgesine gidip, geldiğimiz son noktanın tespitini yapacağız

Fazla seçmen kaydı, mükerrerlik, 'ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı' gibi algılar gerçeği yansıtmıyor. 9 bilgiyle bir kişinin kayıtları kontrol ediliyor.

Seçim günü verilerin girildiği, güvenli ağda hizmet veren, yerli ve milli donanımlı SEÇSİS, bağımsız kurumlarca siber güvenlik testlerinden geçiriliyor."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime