Turktime

WhatsApp: On milyonlarca kişi uygulamaya gizlice erişim sağlıyor

WhatsApp'ın Yöneticisi Will Cathcart, "Engellendiğimiz bazı ülkelere baktığımızda hâlâ on milyonlarca insanın WhatsApp'a bağlandığını görüyoruz" açıklamasında bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
WhatsApp: On milyonlarca kişi uygulamaya gizlice erişim sağlıyor
Haberler / Teknoloji
1 Mayıs 2024 Çarşamba 12:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

WhatsApp, küresel bir iletişim aracı olarak milyonlarca kullanıcıya ulaşsa da, birçok ülkede hükümet engellemeleri ve kısıtlamalarıyla karşı karşıya. İran, Kuzey Kore, Suriye ve son olarak Çin, WhatsApp'ı tamamen yasaklayan ülkeler arasına katıldı. Ayrıca, Katar, Mısır, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler, uygulamanın sesli arama gibi bazı özelliklerini kısıtlıyor.

ENGELLEMELERE RAĞMEN HALA KULLANILIYOR
BBC'ye konuşan WhatsApp CEO'su Will Cathcart, engellemelere rağmen, yasaklı olduğu ülkelerde milyonlarca kullanıcının hala aktif olarak uygulamayı kullandığını belirtti. Cathcart, "WhatsApp kullanan insanlara dair çok sayıda sistematik olmayan veriye sahibiz. Engellendiğimiz bazı ülkelere baktığımızda hala on milyonlarca insanın WhatsApp'a bağlandığını görüyoruz" dedi.

Çin özelinde ise, geçtiğimiz ay yapılan yasaklama ile birlikte, Apple'dan Çinli iPhone kullanıcılarının AppStore üzerinden uygulamayı indirmesini engelleme talebinde bulunuldu. Cathcart bu durumu "talihsiz" olarak nitelendirirken, Çin'in zaten uygulamanın ana pazarlarından biri olmadığını ifade etti. Android kullanıcıları ise, resmi uygulama mağazaları dışında APK dosyaları aracılığıyla WhatsApp'ı indirebilmeye devam ediyor.

WhatsApp, kullanıcıların engellemeleri aşmasına yardımcı olmak için çeşitli yollar sunuyor. Bunların başında, geçen yıl Haziran ayında devreye alınan Proxy (vekil sunucu) hizmeti geliyor. Bu hizmet, kullanıcıların uygulamaya erişimini kesintisiz sürdürebilmelerini sağlıyor. Ayrıca, VPN kullanımı da yasaklı bölgelerdeki insanların WhatsApp'a erişimini kolaylaştırıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime