Turktime

Vladimir Putin'den İsrail'e: 'Ciddi sonuçları olur!'

Rusya lideri Vladimir Putin, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirmeyi planladığı kara harekatına ilişkin çok ciddi uyarılarda bulundu. Putin, kara harekatının tüm taraflar için ciddi sonuçlara yol açacağını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Vladimir Putin'den İsrail'e: 'Ciddi sonuçları olur!'
Haberler / Dünya
13 Ekim 2023 Cuma 21:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İsrail-Hamas savaşı 7. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. Gazze'ye füzelerle topyekün saldıran İsrail, bir yandan da kara harekatına hazırlanıyor. Gazze sınırına çok sayıda tank seviyatı yapan İsrail, BM'den Gazze'deki sivillerin 24 saat içerisinde güneye kaydırılmasını istedi.

Bu çağrının ardından İsrail polisi, bugün cuma namazı vaktinde Mescid-i Aksa çevresinde toplanan Müslümanlara da gaz bombası ve plastik mermi ile müdahale etti. Bölgede bu gelişmeler yaşanırken kara harekatına hazırlanan İsrail'e Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den bir uyarı geldi.

"ÇATIŞMALAR ABD'NİN BAŞARISIZ POLİTİKALARININ SONUCU"

Filistin-İsrail çatışmasının eşi benzeri görülmemiş bir şekilde tırmandığına dikkat çeken Putin, İsraillilerin ve Filistinlilerin şu anda yaşamakta olduğu büyük çaplı trajedinin "ABD'nin Orta Doğu'daki başarısız politikalarının doğrudan bir sonucu" olduğunu söyledi.

"ABD VE AVRUPA FİLİSTİN HALKININ ÇIKARLARINI DİKKATE ALMADI"

ABD'nin Avrupalı ortaklarıyla birlikte Filistin halkının temel çıkarlarını asla dikkate almadığının altını çizen Putin,  uzun yıllar boyunca ABD'nin tek taraflı tutumunun durumu daha da çıkmaza sürüklediğini aktardı. Putin, Orta Doğu'daki uluslararası arabulucular dörtlüsünün kullanılmadığını dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime