Turktime

Verdiği röportaj olay oldu! Filmi yasaklanabilir

Marvel'ın yeni vizyona girecek filminin Çin kökenli yıldızının, bir röportajda söyledikleri büyük tepkiye neden oldu. Kanadalı oyuncu Simu Liu'nun başrolünde olacağı filmin Çin'de yasaklanması gündeme geldi, sosyal medyada linç kampanyası başladı.
ABONE OL
Abone Ol
Verdiği röportaj olay oldu! Filmi yasaklanabilir
Haberler / Dünya
13 Eylül 2021 Pazartesi 15:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çin'de, doğduğu ülkeyi insanların açlıktan ölmek üzere olduğu bir üçüncü dünya ülkesi olarak nitelendiren yeni Marvel filmi 'Shang-Chi ve 10 Yüzük Efsanesi'nin yıldızının sözleri infial yarattı.

Çin'in Heilongjiang eyaletinde dünyaya gelen Kanadalı aktör Simu Liu'nun, anne babasının kendisi henüz beş yaşındayken neden Çin'i terk ettiğini açıkladığı, 2017 yılında yapılan röportajın yeniden yayınlanmasıyla ülke yangın yerine döndü.

Ülkeyi birbirine kattı Çinli film yıldızının olay yaratan röportajı
The Canadian Broadcasting Corporation (CBC) tarafından yayınlanan röportajın görüntüleri internet sitesinde mevcut değil. CBC, bunun 2017'deki bazı videolarını etkileyen teknik bir hatadan kaynaklandığını söyledi.

ÇİN'DE TEPKİ BÜYÜYOR

Buna rağmen, bazı kullanıcılar video kaldırılmadan önce röportajın ekran görüntülerini alarak sosyal medyada yaymayı başardı. “Ben gençken, ailem bana Komünist Çin'de büyümekle ilgili bu hikayeleri anlatırdı” dedi ve ailesinin ülkeden taşınmasının arkasındaki nedeni açıkladı:

Ülkeyi birbirine kattı Çinli film yıldızının olay yaratan röportajı
"Ailem, açlıktan ölen insanların olduğu bir üçüncü dünya yaşıyorlardı. Kanada'nın özgürce yaşayabilecekleri ve çocuklarına daha iyi bir gelecek sağlayabilecekleri bir yer olduğunu hissettiler.'

Liu'nun yorumları Çin sosyal medya platformu Weibo'da yayınlandı ve aktöre, Çinli milliyetçilerin tepkisi hızlı oldu. Bir kullanıcı, "Eğer durum buysa, neden hala Çinli gibi davranmak istiyor?" derken, bir başkası "Yıllar sonra Çin'e gelip yaltaklanmak zorunda kalacağı için mi bunu şimdi tekrar gündeme getirdi?" diyerek eleştirdi.

Tepki gösteren bir başkası, "Üst-sınıf Çinlilerin üstünlüğü mü bu?" Üst-sınıf, Çin'de yurtdışında okuyan veya yaşamaya giden insanlarla alay etmek için kullanılan bir ifade.

FİLM ÜLKEDE YASAKLANABİLİR
Ülkeyi birbirine kattı Çinli film yıldızının olay yaratan röportajı

Diğer kullanıcılar ise, Çin'de vizyona girmesi durumunda Marvel filmini boykot etmek veya şikayet etmekle tehdit etti. Film, ülkede yayınlanmak üzere henüz komünist parti tarafından onaylanmadı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime