Turktime

Vatandaşlara sahte site uyarısı

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), motorlu taşıtlar vergisi ve trafik cezası ödemeleri ile ilgili sahte internet sitelerine karşı uyardı.
ABONE OL
Abone Ol
Vatandaşlara sahte site uyarısı
Haberler / Ekonomi
25 Ocak 2023 Çarşamba 13:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GİB'den yapılan açıklamada, "Başkanlığımız tarafından elektronik ortamda sunulan hizmetlerin yer aldığı İnteraktif Vergi Dairesinin logosu ve ekran görüntüleri kullanılarak özellikle Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Trafik Para Cezası (TPC) ödeme işlemlerine ilişkin sahte internet siteleri oluşturulduğu tespit edilmiştir. Bu tür sahte internet siteleri ile mükelleflerin kredi kartı, şahsi bilgileri vb. usulsüz bir şekilde ele geçirilmeye çalışılmaktadır." denildi.

Açıklamada şöyle devam edildi:

Mükelleflerimizin sahte internet siteleri nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için, Başkanlığımız ile ilgili her türlü işlemlerinin (MTV ve TPC ödeme vb.) tarayıcıya www.gib.gov.tr yazılarak yapılmasına, ödeme işlemlerinin de Başkanlığımız resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya tarayıcıya anlaşmalı bankanın internet sitesi adresinin yazılarak yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırız.

Konuyla ilgili hak kayıplarının önlenmesi için mağduriyet ve şikayetlerin şahsi olarak adli makamlara iletilmesi gerekmektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime