Turktime

Vale hizmetlerinde yeni dönem

Vale mesleğinin standartlarının belirlenmesi ve yasal kurallara bağlanması çalışmaları sonuç verdi. Buna göre vale hizmetlerinde yeni dönem başlıyor. İşte detaylar...
ABONE OL
Abone Ol
Vale hizmetlerinde yeni dönem
Haberler / Ekonomi
8 Ekim 2021 Cuma 16:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kamuoyunda sık sık gündeme gelen vale tartışmaları nedeni ile yapılan faaliyette güven sağlamak için meslek örgütü devreye girdi.

ARTIK VALELERİN YAKALARINDA MESLEKİ YETERLİLİK KARTI BULUNACAK
Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED, valelerin artık yakalarında Mesleki Yeterlilik Kurumu'na ait “Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı” taşıyacağını duyurdu.

TOBFED tarafından başlatılan vale mesleğinin standartlarının belirlenmesi ve yasal kurallara bağlanması çalışmaları neticesini verdi.

MESLEK İÇİN YETERLİ OLUP OLMADIKLARI BELLİ OLACAK
Mesleki Yeterlilik Kimlik Kartı arkasında bulunan QR kod ile valelerin, meslek için yeterli olup olmadıkları sorgulanabilecek.

KAVGALARIN SON BULMASI BEKLENİYOR
Açıklamada görüşlerine yer verilen TOBFED Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, valelerle ilgili sürekli medyaya yansıyan kavga, cinayet, şiddet gibi haberlerin artık son bulmasını umduklarını belirtti.

Bu kimlik kartı ile artık vale-değnekçi ayrımının net olarak yapılabileceğini vurgulayan Bakırtaş, 5 yılı aşkın süredir bu yasal düzenleme için mücadele ettiklerini ve sonunda muvaffak olduklarını bildirdi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN  GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime