Turktime

Vaka lideri şehirde aşıya ilgi az

Koronavirüs vaka sayısında lider olan Samsun'da aşıya ilgi çok az seyrediyor. İlde randevu oranı günlük aşı kapasitesinin yüzde 45'inde kalıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Vaka lideri şehirde aşıya ilgi az
Haberler / Güncel
9 Nisan 2021 Cuma 16:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Vaka lideri il olan Samsun'da vaka artışı sürerken vatandaşların aşıya olan düşük ilgisi de gözlerden kaçmıyor. Aşı randevu oranı şehrin günlük aşı kapasitesinin yüzde 45'inde kalıyor. Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “İl olarak günlük yaklaşık 15 bin aşı randevu kapasitesine sahibiz. Ancak son üç günün verilerine baktığımızda alınan randevu oranının sadece yüzde 45 civarında kaldığını görüyoruz. Maalesef aşı kapasitemizin yarısı oranında bile randevu alınmıyor” dedi.

ŞU ANA KADAR 3800 DOZ BIONTECHT AŞISI UYGULANDI

Samsun’da Sağlık Bakanlığı’nın koordinasyonunda sürdürülen Kovid-19 aşı uygulaması hakkında bilgi veren Samsun Valiliği İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, “İlimizde Sağlık Bakanlığımızın belirlediği aşı uygulanacak grup sıralamasına göre Kovid-19 aşı çalışmamızı sürdürüyoruz. Halen 60 yaş üstü vatandaşlarımız, eşleri ve bakanlığımız tarafından tanımlanan kronik risk grubundaki vatandaşlarımızın aşılama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 375 bin doz aşı uygulamasını gerçekleştirdik. İlimizde vatandaşlarımızın tercihine göre hem Biontech hem de Sinovac aşıları uygulanmaktadır. Sinovac aşısı tüm sağlık tesislerimizde, Biontech aşı uygulama süreci ise, bugün itibariyle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanemize, Çarşamba, Bafra ve Gazi Devlet Hastanelerimizin de eklenmesiyle 4 ayrı sağlık tesisimizde sürdürülmektedir. Şu ana kadar ilimizde 3800 doz Biontech aşı uygulaması yapıldı” bilgilerini verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime