Turktime

Uzmandan korkutucu uyarı: Yeni bir Covid mi geliyor?

Son dönemin en büyük salgınlarından birisi olan Covid-19'u henüz atlatmışken, İngiltere'den Covid'e benzeyen yeni bir salgın konusunda uyarılar geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Uzmandan korkutucu uyarı: Yeni bir Covid mi geliyor?
Haberler / Sağlık
24 Mart 2024 Pazar 16:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

King's College London'da bulaşıcı hastalıklar bölümünde öğretim görevlisi olan Dr. Nathalie MacDermott, Sky News'e konuştu. Dr. MacDermott, Covid benzeri bir salgının yakın olduğu konusunda uyarıda bulundu.

Karantinayla geçen Covid günlerinin üzerinden dört yıl geçtiğini vurgulayan Dr. MacDermott, "Covid-19’un insanlar için çok zor olduğunu biliyorum. Normale dönebileceğimize inanmak istiyoruz ve bunu tamamen anlıyorum" dedi.

BİR SONRAKİ SALGIN KAPIDA

MacDermott, "Bir sonraki salgın kapıda - iki yıl da olabilir, 20 yıl da olabilir, daha uzun da olabilir  ama gardımızı düşürmeyi göze alamayız. Tetikte kalmalıyız, hazırlıklı olmalıyız ve yeniden fedakarlık yapmaya hazır olmalıyız" şeklinde konuştu.

Yaşanan iklim krizlerinin yeni salgınlara yol açacağına dikkat çeken Dr. MacDermott, "Dünyada sıcaklıklar arttıkça İngiltere dahil birçok ülke tehlikeli sivrisineklerin yaşamasının mümkün olduğu bir bölge haline gelecek" açıklamasını yaptı.

Kaynak / Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime