Turktime

Uyanır uyanmaz telefona bakanlar dikkat! O hastalığa yakalanmış olabilirsiniz

Modern çağın yeni sendromlarından biri olan nomofobi hastalığı, kişinin ruhsal sağlığını tehdit ediyor. Medicana Sivas Hastanesinde görevli Uzman Psikolog Duhan Töre, nomofobi hakkında açıklamalarda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Uyanır uyanmaz telefona bakanlar dikkat! O hastalığa yakalanmış olabilirsiniz
Haberler / Sağlık
26 Aralık 2023 Salı 13:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akıllı telefonunu elinde bırakamayıp onsuz bir hayat düşünemeyenler teknoloji çağının hastalığı olan nomofobi hastalığına yakalanmış olabilirsiniz.

Modern çağın yeni sendromlarından biri olan nomofobi hastalığının kişiyi yaşamdan soyutladığını söyleyen Uzman Psikolog Duhan Töre, nomofobi hakkında açıklamalarda bulundu.

Uyanır uyanmaz telefonu ele almanın bu hastalığın belirtilerinden biri olduğunu ifade eden Töre, “Nomofobi, teknoloji çağıyla birlikte akıllı telefonlar, bilgisayar, tablet ve diğer teknolojik aletlerle sürekli ilgilenmek, bunlarla alakalı panik ve kaygı yaşama hastalığıdır." diye konuştu.

BELİRTİLERİ:

Uyumadan hemen önce son kontrolleri yapmak
Uyandıktan sonra telefonu hemen elimize almak
İnternetin bitme korkusu
Şarjın bitme korkusu
Faturaları aşmak

'KİŞİLERİ YAŞAMDAN SOYUTLUYOR'
Çocuklarda ya da gençlerde, sürekli telefonla ilgilenme hali gibi durumlar yaşandığını belirten Uzman Psikolog Duhan Töre, "Günlük hayatımızda yalnızlık hissi. Sürekli telefonla ilgilenmek ya da sosyal ortamlarda dahi olsa bile sohbete çok katılmadan sürekli olarak telefonla ilgilenme halini görüyoruz, bu da kişileri ister istemez yaşamdan biraz daha soyutluyor." dedi.

Kişinin bu durumu bir hastalık olduğunu kabul etmesi gerektiğini söyleyen Töre, "Sonrasında uygun olan terapi tekniklerini uyguluyoruz. Belli aralıklardan sonra kişi gerçekten bunu bırakmak ve gerçekten bundan kurtulmak istedikten sonra aşması için bütün gerekli desteği veriyoruz” diye konuştu.

Teknolojik cihazlara belirli aralıklar verilmesi gerektiğini belirten Töre, “Ekran süreleri düzenli kullanılmalı. Gün içerisinde ne kadar ekrana maruz kaldıkları kontrol edilmeli. Belirli aralıklar verilmeli. Gün içerisinde 2 ya da 3 saat, haberleşmemizin dışında sosyal medya ve benzeri uygulamalarda çok uzun süre kalınmaması konusunda dikkat edilmeli” şeklinde konuştu.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime