Turktime

Ünlü sözlükte 'İsrail' kelimesi 'hırsız' olarak tanımlandı

Milyonlarca insanın kullandığı popüler çevrimiçi sözlük Urban Dictionary, 'Israeled' (İsraillenmek) diye bir kelime sözlüğe ekledi. Kelimenin anlamını ise bir başkasına ait olan bir şeyi kendisinin olduğunu iddia edip, ele geçirmek olarak tanımladı.
ABONE OL
Abone Ol
Ünlü sözlükte 'İsrail' kelimesi 'hırsız' olarak tanımlandı
Haberler / Dünya
25 Aralık 2023 Pazartesi 17:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çevrimiçi sözlük Urban Dictionary, 'Israeled' yani 'İsraillenmek' kelimesini sözlüğe 'hırsız' olarak ekledi. Popüler sözlükte, kelimenin tanımına "Biri senden sana ait bir şeyi paylaşmanı istediğinde ve sonra seni uzaklaştırmak için kavga ettiğinde" kullanılabilir ifadesine yer verildi.

Örnek olarak da aşağıdaki ifade yer aldı:

"Bir restoranda birisi masamı paylaşmak istedi. İzin verdim. Bir süre sonra toplantısı olduğu için beni masadan kovdu. Yani İsraillendim.''

Yeni tanımın 22 Ekim'de eklendiği görüldü. X'te Sarah Wilkinson, adlı bir sosyal medya kullanıcı ekran görüntüsünü paylaşınca ise kısa sürede yayıldı, binlerce kişi görüntüledi.

Öte yandan Urban Dictionary, 1999 yılında kurulmuş bir web sitesi. Burada bulunan tanımlar, genellikle resmi sözlüklerde bulunmayan gündelik sözlük kullanımlarını içeriyor. Bu nedenle, site, popüler kültür, internet kültürü, şive ve jargon gibi konularla ilgilenen insanlar tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime