Turktime

Ünlü isim uyarıyor: Sabahları birden fazla alarm kurmayın

Birçok kişi işe yetişmek veya erken kalkmak için birden fazla alarm kurarak işini sağlama alıyor ancak TikTok fenomeni hemşire Jordan Bruss, neden birden fazla sabah alarmı kurmamanız gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Ünlü isim uyarıyor: Sabahları birden fazla alarm kurmayın
Haberler / Sağlık
6 Ağustos 2024 Salı 13:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TikTok fenomeni hemşire Jordan Bruss, neden birden fazla sabah alarmı kurmamanız gerektiğini açıkladı.

10 milyondan fazla izlenme alan 37 saniyelik TikTok videosunda Bruss, fazla alarm dizisinin sağlığınıza nasıl zarar verebileceğini şu şekilde gözler önüne seriyor...

Hemşire, "Her sabah birden fazla alarmla uyanmak, hızlı göz hareketi (REM) döngünüzü sık sık bozar, bu da uyku ataletine, artan uyuşukluğa, yorgunluğa, ruh hali değişimlerine neden olur ve ayrıca kortizol seviyenizi yükseltir" dedi.

Alarmların her çaldığında vücutta "savaş ya da kaç tepkisi" yarattığını ve bunun vücut için stresli olabileceğini de ekledi.

Bruss, "Zamanla, her sabah kronik bir 'savaş ya da kaç tepkisi' uzun vadeli strese, depresyona ve kardiyovasküler sorunlara yol açabilir. Vücudunuzda düzenli uyku eksikliğinden kaynaklanan gerginlikler de kilo alımına neden olabilir."

"Aşırı kortizol seviyeleri kilo almanıza neden olur. Bu yüzden alarm çaldığında, kalkma zamanıdır. Daha iyi görünecek ve hissedeceksiniz." diyor.

Bruss, tekrarlayan alarmların aksine, uyanma çağrısının yalnızca bir kez tekrarlanması gerektiğini vurgularken, "Kendinizi travmatize etmeye devam etmeyin. Sabah o alarm çaldığında, kalkın!" diyerek sözlerine devam etti.

Ancak söz konusu video, sosyal medya kullanıcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Videoya yorum yapan bir sosyal medya kullanıcısı, "Ama ilkinden sonra tekrar uykuya daldığınızda harika hissettiriyor," derken, bir başkası da, "Alarmları duymadan uyuyorum ve bu yüzden birkaç tane kurmam gerekiyor. Uyanmıyorsanız uyku ataleti yaşayamazsınız," diye espri yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime