Turktime

UEFA ve FIFA şokta! Adalet divanı karar verdi

Avrupa Birliği Adalet Divanı, Avrupa'nın birkaç dev kulübünün kurduğu Avrupa Süper Ligi ile ilgili kararını verdi. UEFA ve FIFA şokta.
ABONE OL
Abone Ol
UEFA ve FIFA şokta! Adalet divanı karar verdi
Haberler / Spor
21 Aralık 2023 Perşembe 12:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Avrupa futbolu için beklenen gün geldi çattı. Avrupa Birliği Adalet Divanı, Avrupa'nın birkaç büyük kulübünün UEFA'dan ayrı düzenleme kararı aldığı Avrupa Süper Lig için karar verdi. 

AVRUPA SÜPER LİGİ NEDİR?

Avrupa Süper Ligi, UEFA'nın himayesinde düzenlenen Şampiyonlar Ligi'ne rakip olmayı amaçlayan, Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin yer alacağı, bir kulüp futbol turnuvasıdır.

Bu on beş "kurucu kulüp", yönetecekleri yarışmanın kalıcı katılımcılarıdır. Florentino Pérez ilk turnuvanın ilk başkanıdır.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Mahkeme, Süper Lig'in uygulanabilirliğini yargılamadı. Lüksemburg'da Avrupa Birliği Adalet Divanı; UEFA ve FIFA'nın 2021'de Avrupa Süper Ligi'nin kurulmasını engelleyerek rekabet yasasına aykırı hareket ettiğine karar verdi.

BİR ÜST MAHKEME YOK

Taraflar bugün verilecek karara uymak zorunda. Lüksemburg'daki bu mahkeme gidebilecekleri son merci.

Real Madrid ve Barcelona, her fırsatta Süper Lig projesini desteklediklerini açıkça beyan ediyor. Öte yandan UEFA, kendi organizasyonları dışında başka bir ligde mücadele edecek takımları kendi himayesindeki organizasyonlara almayacağını açıkça ifade etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime