Turktime

Türksat 6A bu gece yörüngesine gönderiliyor

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, bu gece saat 00.20'de yörüngesine doğru yola çıkıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Türksat 6A bu gece yörüngesine gönderiliyor
Haberler / Teknoloji
9 Temmuz 2024 Salı 02:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, bu gece saat 00.20'de yörüngesine doğru yola çıkıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türksat 6A, bu gece saat 00.20'de SpaceX firmasının Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun da katılacağı fırlatma töreni sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video mesajı yayınlayacak. Bakan Uraloğlu ise Kennedy Uzay Merkezi'nden yapacağı canlı bağlantı ile Türkiye'ye heyecan dolu anları aktaracak.

BAKAN URALOĞLU: UZAYA İMZAMIZI ATACAĞIZ
Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Uraloğlu, Türksat 6A'nın Türkiye'nin en önemli Ar-Ge projelerinden biri olduğunu belirterek, "Türk mühendislerinin yoğun çalışmaları sonucu yüzde 80'in üzerinde bir yerlilik oranıyla üretildi. Şu an fırlatma işlemleri için hazırlıklarımız sorunsuz devam ediyor. Ekip olarak fırlatma öncesi son hazırlıkları titizlikle takip ediyoruz. Bu gece, bağımsızlığımızın sembolü Türksat 6A'nın fırlatmasını başarıyla gerçekleştirerek, kendi uydusunu üreten 11 ülkeden biri olacağız ve uzaya imzamızı atacağız," dedi.

'5 MİLYAR İNSANA HİZMET VERECEK'
Bakan Uraloğlu, uydunun fırlatılmasından sonraki sürece dair bilgi vererek, "Fırlatmanın ardından kimyasal itki sistemi ile yola çıkacak olan uydumuz, 35 bin 786 kilometre uzaklıkta, 42 derece doğu boylamındaki kalıcı yörüngesine ulaşacak. Burada yörünge testlerine başlayacağız. Yaklaşık 1 ay sürecek testlerin ardından uydumuzu teslim alarak faaliyete geçireceğiz. Uydumuz, TV yayıncılığı başta olmak üzere haberleşme hizmetleri ve geniş kapsama alanı ile Türkiye'nin uydu haberleşme ihtiyaçlarını karşılayacak. Ayrıca Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya'nın da kapsama alanına girerek 5 milyar insana hizmet verecek," şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime