Turktime

Türkiye ve Yunanistan'dan ortak açıklama

Türkiye ile Yunanistan arasında siyasi diyalog toplantısı Ankara'da yapıldı. Toplantıda Miçotakis'in Türkiye ziyaretinin ayrıntıları da ele alındı.
ABONE OL
Abone Ol
Türkiye ve Yunanistan'dan ortak açıklama
Haberler / Güncel
11 Mart 2024 Pazartesi 20:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara'da düzenlenen siyasi diyalog toplantısında Türkiye ile Yunanistan, iş birliğini artırma yönündeki karşılıklı taahhütlerini tekrar ifade ettiler. İki ülke arasındaki toplantıda, Miçotakis'in Türkiye'ye yapacağı ziyaretin detayları da masaya yatırıldı.  

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Yardımcısı Akçapar ile Yunan mevkidaşı Papadopoulou'nun Ankara'da düzenli Siyasi Diyalog Toplantısı yaptığı ifade edildi.

Görüşmelerde, ikili ilişkilerle beraber bölgesel ve uluslararası konuların da ele alındığı belirtildi. Açıklamada, "Her iki taraf da iki ülke liderleri tarafından geçtiğimiz aralık ayında Atina'da imzalanan Atina Bildirgesi doğrultusunda mevcut olumlu atmosferi ikili ve uluslararası işbirliği alanlarında geliştirmek konusunda ortak taahhütlerini yinelemişlerdir" denildi. 

MİÇOTAKİS'İN TÜRKİYE ZİYARETİ

Açıklamada, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Türkiye'ye yapması öngörülen ziyaretin hazırlıklarının da ele alındığı görüşmede, ikili ilişkilerin tüm veçhelerini içerecek şekilde mevcut diyalog kanallarında şimdiye kadar kaydedilen gelişmelerin değerlendirildiğinin altı çizildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime