Turktime

Türkiye'den Biden'a çok sert tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Joe Biden'ın Suriye kararını Kongre'ye gönderirken Türkiye için kurduğu ifadelere tepki gösterdi.
ABONE OL
Abone Ol
Türkiye'den Biden'a çok sert tepki
Haberler / Dünya
9 Ekim 2021 Cumartesi 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Joe Biden'ın "Ulusal Acil Durum" halini bir yıl daha uzatması ve Türkiye ile ilgili açıklamalarına yanıt verdi.

Çavuşoğlu, "Bu mektup kopyala yapıştır bir mektup olmuş. ABD yönetimi kongreye mektup yollarken ya da bilgi verirken doğruyu söylemiyor" derken, "PKK ile YPG arasında hiçbir farkın olmadığını çok iyi biliyorlar. Bu terör örgütüne çok iyi destek veriyorlar. Bu ABD kanunlarına göre suç. Burada bulunma amacının da DEAŞ ile mücadele olmadığını biliyoruz. DEAŞ ile mücadele eden dünyadaki tek ordu bizim ordumuz" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, "Türkiye'yi suçlamak yerine ABD kendi yanlış politikalarından vazgeçsin. Ayrıca Amerikan halkına da kongresine de daha dürüst davransın" dedi.

TÜRKİYE'NİN NAVTEX KARARI

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilime de değinen Çavuşoğlu, "Kıta sahanlığımızı ihlal etmek isteyen her girişime karşı tedbirlerimizi alıyoruz. En son Yunanistan 1 km bizim kıta sahamıza girmiş. Biz gerekli NAVTEX'iyayınladık ve gerekli uyarıları yaptık. Burada engellenince bu sefer Kıbrıs tarafından tekrar girmek istediler, aynı muamele ile orada da karşılaştılar. Türkiye'yi sürekli uluslararası camiaya şikayet ediyorlar bunun ne faydası var bilmiyorum belki iç siyasette işlerine yarıyordur" diye konuştu.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime