Üniversitede 13 Aralık'a kadar sinemaseverleri ağırlayacak festivalde, ulusal ve uluslararası filmlerin yanı sıra atölyeler ve paneller de gerçekleştirilecek.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Maraşlı, K Blok Firnas Oditoryumu'nda düzenlenen açılışta yaptığı konuşmada, yapay zekanın hayatın her noktasına dokunduğunu belirterek, olumlu yönde kullanıldığında birçok alanı güzelleştireceğine inandığını söyledi.
Yapay zekanın uygulama alanının da önemli olduğuna işaret eden Maraşlı, "Kötü niyetle de yapay zeka kullanılmaktadır. Bunun için iyi bir kontrol olması gerekiyor düşünüyorum. Bu festivali organize eden herkese teşekkür ediyorum." dedi.
"TEHLİKLER DE BİR GERÇEK"
İstanbul Gelişim Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kaya, yapay zekanın sosyolojiyi de etkilediğini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Tarihin önemli kırılma noktaları var. İlkel toplumdan tarım toplumuna, tarım toplumundan sanayi toplumuna geçişler, hep önemli tarihsel kırılma noktalarıdır. Son yarım asırda dünya, geçmişte hiç olmadığı kadar çok hızlı bir değişime sahne oldu. 1960'lı yıllardan itibaren globalleşme, 1980'li yılların ortalarından sonra küreselleşme kavramı üzerinde duruldu. Bu kavram yetmedi. Bilgi toplumu, bilgi ötesi toplum gibi kavramlar kullanıldı. Bilginin beşeriyet sermayesi olarak kullanılıp, ardından teknolojiye uyarlanmasıyla gerçekten dünyada akla hayale gelmedik değişimler yaşandı. Yapay zeka da bunlardan bir tanesi."
Kaya, yapay zekanın toplumun her kesimini yakından ilgilendirdiğini ve çok önemli değişimleri de beraberinde getirdiğini vurgulayarak, "Yapay zekanın şüphesiz faydaları olduğu kadar, birtakım riskleri, tehlikeleri de içinde barındırdığı bir gerçek. Onun için fakülte olarak böyle bir konuyu, film sektörü açısından gündeme getirmiş olmak son derece önemli." diye konuştu.