Turktime

Türkiye, İsveç ve Finlandiya üçlü memorandum imzaladı

Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında üçlü memorandum imzalandı. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, memorandumla "endişeleri giderilen" Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in üyeliklerini desteklemeyi kabul ettiğini duyurdu.
ABONE OL
Abone Ol
Türkiye, İsveç ve Finlandiya üçlü memorandum imzaladı
Haberler / Güncel
28 Haziran 2022 Salı 22:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye, İsveç ve Finlandiya liderleri, NATO üyeliği krizinin çözümü için masaya oturdu.

NATO zirvesinin yapıldığı Madrid'deki IFEMA Kongre Merkezi'nde gerçekleşen dörtlü görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg bir araya geldi.

Görüşmenin ardından Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik süreçleri hakkında üçlü memorandum imzalandı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, memorandumla "endişeleri giderilen" Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in üyeliklerini desteklemeyi kabul ettiğini duyurdu. Stoltenberg, Türkiye'ye güvence verilen konular arasında, İsveç ile Finlandiya'nın Türkiye'ye yönelik silah satışı ambargosunun sonlandırılması ve terörle mücadele konularının yer aldığını belirtti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö de Türkiye'nin Madrid'deki NATO zirvesinde Finlandiya ve İsveç'in üyeliklerini desteklemeyi kabul ettiğini açıkladı. Finlandiya Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, imzalanan memorandumla, "Finlandiya, İsveç ve Türkiye'den herhangi birinin güvenliğine yönelik tehditlere karşı üç ülkenin birbirine tam destek verme taahhüdünde bulunduğu" belirtildi.

"TÜRKİYE İSTEDİĞİNİ ALDI"

Cumhurbaşkanlığı tarafından medyaya iletilen bilgi notunda, "Türkiye'nin istediğini aldığı" belirtildi. Söz konusu bilgi notunda, "Türkiyenin terör örgütleriyle mücadele hususunda ciddi kazanımlar elde ettiği" vurgulandı.

Dörtlü görüşmede Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın PKK konusundaki tutumlarına dair endişeleri giderilmeye ve böylece Ankara'nın söz konusu ülkelerin NATO üyeliğini veto etmesi ihtimalinin ortadan kaldırılması hedefleniyordu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime