Turktime

Türkan Şoray'ın gözleri doldu

Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, 'Selvi Boylum Al Yazmalım' filmine dair anıları anlatırken duygulu anlar yaşadı.
ABONE OL
Abone Ol
Türkan Şoray'ın gözleri doldu
Haberler / Kültür
23 Mayıs 2017 Salı 09:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ali Özgentürk’ün 50’nci Sanat Yılı Galası’nda Türkan Şoray ile Özgentürk bir araya geldi. Ali Özgentürk’ün senaryosunu yazdığı ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ ile ilgili anılarını anlatan Türkan Şoray, ‘Ali Bey’in bu senaryosu Yeşilçam’da ilk kez farklı bir senaryoydu. Hele o diyaloglar üstün bir kalem gücü ile kağıda dökülmüştü. Senaryo sette yazılıyordu” dedi.
turkansorayaliozgenturkhalilergunHalil Ergün ve Türkan Şoray ile birlikte Adanalı sinemaseverler ile sohbet eden Özgentürk, “Türkan hanım insanda sinema aşkı yaratıyor. O zaman hissetmiştim onu. Sinema alanımızda 50 yıl önce daha ilerideydik. Teknoloji değişiyor ama onun plastik sanatlarla alakası, dünyası geriye gidiyor. Biz de genelde sanat filmi çekenler kopyacıdır. Bizim dönemimizde ‘Tarkovskyciler’ vardı ya da ‘Antonioniciler.’ Hiç kimse bir daha ‘Tarkovskyci’, ‘Antonioni’ olamaz. Hiç kimse bir daha Yılmaz Güney olamaz. Herkesin kendisi olma gayreti kendi sinemasını ortaya koyar” açıklamasını yaptı.
turkansorayaliozgenturkİkili daha sonra ‘Selvi Boylum Al Yazmalım’ filminin müziği eşliğinde Ali Özgentürk, filminin başrol oyuncusu Türkan Şoray ile dans etti. Bu kareler de, sinemanın Sultan’ının son zamanlardaki dans karesi olarak objektiflere yansıdı.

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime