Turktime

Trump'ın ismi oy pusulasından çıkarıldı!

ABD'nin eski başkanı Cumhuriyetçilerin aday adayı Donald Trump hakkında beklenmeyen bir gelişme yaşandı. Colorado eyaletinin Yüksek Mahkemesi tarafından yapılan oylama sonucunda Trump'ın ön seçimde yarışamayacağı açıklandı.
ABONE OL
Abone Ol
Trump'ın ismi oy pusulasından çıkarıldı!
Haberler / Dünya
20 Aralık 2023 Çarşamba 11:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ABD'de gelecek yıl kasım ayında gerçekleşecek olan başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin aday adayı olan eski başkan Donald Trump hakkında şaşırtan bir karar verildi.

Sözcü'nün haberine göre, Colorado eyaletinin Yüksek Mahkemesi yapılan oylama sonucunda, ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın eyalette ön seçimde yarışamayacağına karar verdi. Alınan bu karar ile birlikte Trump'ın isminin Colorado'daki oy pusulalarından çıkarılacağı da kayıtlara geçti.

TRUMP SEÇİMLERE KATILAMIYOR
Tarihe geçen 4'e karşı 3 oy ile birlikte Trump'ın seçimlere katılamayacağı belirtildi. Colorado Yüksek Mahkemesi, 6 Ocak 2021'de ABD Kongresi'ne düzenlenen kanlı baskındaki rolü nedeniyle Trump'ı diskalifiye etmeye karar verildiğini açıklarken bunu da ABD Anayasası'nın 14. maddesine dayandırdı.

ABD Anayasası'nın 14. maddesinin 3. fıkrasında, anayasa üzerine yemin ederek görev almış herhangi bir eyalet veya federal yetkilisinin “devlete karşı kalkışma veya ayaklanmaya katılamayacağını ve devletin düşmanlarına yardım ve rahatlık sağlayamayacağı” belirtiliyor.

BU KARAR 'ANTİ-DEMOKRATİK' DEDİ
Trump, Colorado Yüksek Mahkemesi'nin kararına itiraz edeceğini ve Yüksek Mahkeme'ye temyize gideceğini de duyurdu. Trump'ın seçim kampanyasından yapılan açıklamada bu kararın "anti-demokratik" olduğu belirtildi.

Colorado'daki çoğunluk yargıçları, "Bu sonuçlara kolaylıkla ulaşmıyoruz. Şu anda önümüzde duran soruların büyüklüğünün ve ağırlığının farkındayız. Aynı şekilde, yasaları korkmadan ya da kayırmadan ve yasaların bize emrettiği kararlara karşı kamuoyunun tepkisinden etkilenmeden uygulama konusundaki ciddi görevimizin de bilincindeyiz" dedi.

Trump'ın kampanyası mahkeme kararını "antidemokratik" olarak nitelendirdi.

Biden ise yaşanan bu gelişme sonrası konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime