Turktime

Tofaş hayranlarına sevindirici haber

2022 yılından piyasadan kaldırılan TOFAŞ Şahin , 2023 yılında yeniden üretilerek yeniden satışa çıkacak.
ABONE OL
Abone Ol
Tofaş hayranlarına sevindirici haber
Haberler / Ekonomi
22 Ekim 2023 Pazar 09:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'nin efsane otomobilleri arasında yerini alan Tofaş Şahin, 2002 yılında piyasadan kaldırıldı. Tofaş Şahin Mısır ve Etiyopya'ya satılırken uzun bir aranın ardından yeniden piyasaya dönmesine karar verildi. Uzun süredir beklenen süreç sonunda nihayete erdi. Küresel çapta ekonomik krizi tetikleyen çip krizi Etiyopya'nın kararının bir süre rafa kaldırılmasına neden olurken sürecin atlatılması ile birlikte üretim ve geliştirme süreci 2023 yılında tamamlandı. Tofaş Şahin modelleri yeniden satışa çıktı. 

TOFAŞ ŞAHİN TÜRKİYE'YE GELECEKMİ?

2023 yılında yeni nesil olarak üretilecek Tofaş Şahin model araçlar şasesinden Tutun da motoruna kadar orijinal üründe birebir aynı olacak. Etiyopya'da bulunan son stoklar kullanılırken üretilen model sayısının da sınırlı olduğu belirtildi. Satışa çıktığı gün itibarıyla tüm modeller tükenirken bu araçların Türkiye'ye gelip gelmeyeceği konusu da merak ediliyor.

Sosyal medyada bulunan bir ilan doğrultusunda Etiyopya'da özel olarak üretilen TOFAŞ Şahin model araçların satışa sunulduğu belirtildi. Tüm vergileri ödenen otomobilin Türkiye plakasının takıldığı belirtildi.

TOFAŞ ŞAHİN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Oldukça büyük bir hayran kitlesine sahip olan Şahin araçlar 2023 modelleri ile piyasadaki yerini aldı. Oldukça fazla talep gören Tofaş Şahin için 5 milyon TL isteniyor. Oldukça yüksek bir fiyat olduğu belirtilirken meraklıları bu araç için bu fiyatı vermeye de razı oluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime