Turktime

TikTok'daki tuhaf trend dünyayı sardı! Yetişkin kundaklama

TikTok'ta çok sayıda kullanıcı 'Yetişkin kundaklama' olarak adlandırılan trende katılıyor. Trende katılan TikTok kullanıcıları, yatmadan önce kendilerini kundak yapmalarının cildin derin katmanlarındaki dokunma reseptörlerini uyararak rahatlattığını belirtiyor.
ABONE OL
Abone Ol
TikTok'daki tuhaf trend dünyayı sardı! Yetişkin kundaklama
Haberler / Dünya
24 Eylül 2024 Salı 14:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TikTok'ta çok sayıda kullanıcı 'Yetişkin kundaklama' olarak adlandırılan trende katılıyor. Ülkemizde genellikle bebeklere uygulanan bu yöntem, bebeğin baştan ayağa sarılması, cenin pozisyonunda yatırılması ve nazikçe sallanması veya yuvarlanması anlamına geliyor. 

TikTok TRENDİNE KATILANLAR YETİŞKİN KUNDAĞINI BEĞENDİ
Trende katılan TikTok kullanıcıları, yatmadan önce kendilerini kundak yapmalarının cildin derin katmanlarındaki dokunma reseptörlerini uyararak rahatlattığını belirtiyor. Sinir hücrelerinin aktive olmasının sakinlik hissini artırdığı öne sürüldü.

Uzmanlar da kundağın uykuyu iyileştirmeye yardımcı olduğuna dair çok az bilimsel kanıt bulunmasına rağmen, cildin altındaki rahatlamayı sağlayan reseptörleri uyarabileceğini söylüyor.

TikTok'ta yüzbinlerce kullanıcı, yatağa girmeden önce esnek bir bezle kendilerini saran kişileri izledi.

Bir videoda bir kullanıcı, kundak battaniyesinin 'yıllardır yaşadığı uyku sorunlarına ve uykusuzluğa çözüm' olduğunu iddia etti.

Kundak yapanlar, kendilerinde hafif bir sıkıştırma yoluyla sakinleştirici bir his uyandırdığı söyledi.

UZMANLAR KUNDAĞIN İYİ BİR UYKU SAĞLAYABİLECEĞİNİ BELİRTİYOR
Virginia Commonwealth Üniversitesi'nde DTP uzmanı olan Dr. Stacey Reynolds, yaptığı açıklamada, "Dokunma ile uyarılma arasındaki bağlantı çok iyi biliniyor" dedi.

'Cildimizde ve vücudumuzda kaslarımızın ve eklemlerimizin etrafında hafif dokunuşa veya daha derin dokunuşa tepki veren reseptörler vardır.

'Hafif dokunuşlar, örneğin gıdıklanma veya cildinizde bir böceğin gezindiği hissi, daha uyarıcı ve uyarıcı olma eğilimindeyken, derin dokunuş reseptörleri daha genel bir sakinleştirici etki yaratma eğilimindedir.'

 Ancak bu tekniğin henüz bilimsel bir kanıtının olmadığı konusunda uyardı.

Dr. Reynolds, 'Bunların geceleri daha iyi uyumanıza yardımcı olup olmadığı henüz bilim tarafından tam olarak doğrulanmadı' dedi.

Ancak küçük çaplı araştırmalardan elde edilen bazı kanıtlar, ekstra yoğun dolgulu ağırlıklı battaniyelerin daha rahat bir gece uykusuna yardımcı olabileceğini gösteriyor.

2020 yılında yapılan bir araştırma, ağırlıklı battaniye kullanmanın kaygıyı azaltabileceğine dair sınırlı da olsa bazı kanıtlar buldu.

Uzmanlar, ağır bir battaniyenin altında yatmak ile kundaklanmış bir şekilde sımsıkı yatmanın aynı şey olmasa da, kundaklanmış haldeyken hareket edememenin benzer bir rahatlama hissi yaratabileceğini belirtiyor.

Ayrıca kundağın, sertliğe iyi geldiği ve esnekliği artırdığı da söyleniyor. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime