Turktime

Tabloları satışta! Hitler'in yaptığı tablolar açık artırmada

Milyonlarca insanın ölümünden sorumlu olan diktatör Adolf Hitler’in çizdiği tablolar Almanya’da açık artırmaya çıkıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Tabloları satışta! Hitler'in yaptığı tablolar açık artırmada
Haberler / Kültür
23 Kasım 2016 Çarşamba 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adolf Hitler'in yaptığı tablolar açık artırmaya çıkıyor. Açık artırma evi satıştan yüzbinlerce euro gelir elde etmeyi hedefliyor.

Hitler’in eserlerinin satışa çıkacağı müzayede geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Almanya’nın Nuremberg şehrinde düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen müzayede çeşitli tartışmalara neden olmuş ve basında bunun ahlaki olup olmadığı sorgulanmıştı. Ancak içinde Nazi propagandası ve sembolü olmadığı sürece, Almanya’da çizimlerin satılmasını yasaklayan bir yasa bulunmuyor. Açık artırma evi yetkilileri ise tabloların satılmasıyla ilgili olarak, “Önemli olan nokta tablolara talep olması ve müşterilerimizin faşist eğilimlerinin olmaması” ifadelerini kullandı.

Gençlik yıllarında güzel sanatlar akademisine gitmek isteyen fakat akademi tarafından kabul görmeyen Hitler, İkinci Dünya Savaşı yıllarına kadar yaklaşık iki bin çizim yaptı. 1933 ile 2. Dünya Savaşı’nın sona erdiği 1945’e kadar Almanya’yı yöneten Nazi Partisi lideri Adolf Hitler, savaş sırasında altı milyon Yahudinin öldürülmesi ve daha bir çok savaş suçunun sorumlusuydu.

Sözcü

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime