Yüksekokullar hakkındaki haberleri ve gelişmeleri bildiren Londra kaynaklı haftalık dergi olan Times Higher Education'ın yayınladığı araştırmaya göre, Selçuk Üniversitesi, THE Impact Ranking 2022 Türkiye’den değerlendirmeye alınan 50 üniversite arasında “Eğitim Kalitesi” alanında ilk 4’te yer aldı.
THE, dünyayı etkileyen temel 17 sorunu ve bunlara çözüm olarak önerdiği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları üzerine yaptığı araştırma sonuçlarını yayımladı. Araştırma kapsamında, dünyadan bin 406 üniversite değerlendirmeye alındı.
Selçuk Üniversitesi, THE’nın değerlendirmesine göre Birleşmiş Milletler (BM) Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında yer alan “Kaliteli Eğitim”de dünya sıralamasında 100+ bandında yükselişini sürdürürken “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” başlığında ise dünyada 201+ bandında yer aldı.
Selçuk Üniversitesi, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nden “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” ve “İklim Eylemi” başlıklarında da 401+ bandında ilerleme kaydetti.
THE’nın etki sıralaması ile Selçuk Üniversitesi, bilimsel çalışmaların yanında dünyanın temel sorunlarına farkındalık oluşturma, çözüm üretme, aksiyona geçme noktalarında ulusal ve uluslararası görevler üstlendiğini göstererek başarılı yükselişine devam etti.
Selçuk Üniversitesi, THE Impact Ranking 2022 Türkiye’den değerlendirmeye alınan 50 üniversite arasında ise “Eğitim Kalitesi” alanında ilk 4’ te yer aldı.
THE’NIN ETKİ SIRALAMALARI DEĞERLENDİRMESİ
THE, 2004 yılından bu yana yükseköğretim kurumları arasında yaptığı performans ölçme ve değerlendirme çalışmalarıyla dünyanın önde gelen üniversitelerini sıralayan, en önemli derecelendirme kuruluşları arasında bulunuyor. Dünya üniversite sıralamalarındaki performans ölçütlerini kullanarak bölgesel ve tematik sıralamalar da yayınlıyor.
THE tarafından yapılan Etki Sıralaması ise kurumların BM’nin “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”ni gerçekleştirmedeki başarısına dayalı olarak üniversitelerin toplum üzerindeki etkisini ele alıyor. Sıralamada üniversitelerin 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi doğrultusunda eğitim alanındaki çalışmaları, yenilikçi projeleri ve topluma yönelik katkıları değerlendiriliyor.