Turktime

TBMM Başkanı Şentop'tan 'siyasi cinayetler' açıklaması

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Dedikodu kabilinden konuşmak, siyaset malzemesi oluşturmak tehlikeli ve yanlıştır. Bence Türkiye'de terör örgütlerinin arzu ettiği bir iştir bu dedikoduyu konuşmak" ifadelerini kullandı.
ABONE OL
Abone Ol
TBMM Başkanı Şentop'tan 'siyasi cinayetler' açıklaması
Haberler / Güncel
15 Ekim 2021 Cuma 20:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ifade ettiği siyasi cinayetler tartışmasına ilişkin konuştu. TBMM Başkanı, "Dedikodu kabilinden konuşmak, siyaset malzemesi oluşturmak tehlikeli ve yanlıştır. Bence Türkiye'de terör örgütlerinin arzu ettiği bir iştir bu dedikoduyu konuşmak" dedi. Şentop, şunları söyledi:

"BÖYLE BİR ORTAMA MÜSAADE EDİLMEZ"

"Şu kastediliyorsa, bakanlarımız, cumhurbaşkanlarımız, siyasi partilerin genel başkanları güvenlik güçlerimiz tarafından korunur. Aynı zamanda istihbari boyutlarıyla bilgiler geldiği takdirde değerlendirilir, gerekli tedbirler alınır. Bazı günler böyle duyumlar geliyor. Güvenlik güçleri yapılması gerekenleri değerlendirip, sonuca ulaştırıyorlar. Bu tür şeyleri küçük, büyük kamuoyuna taşıyıp, dedikodu kabilinden yansıtılmasını doğru bulmam. Herkesi sorumluluğa davet ediyorum. Böyle bir ortama müsaade edilmez.

Türkiye'de bu anlamda tedirginlik ortamı oluşturmak için gündeme getiriliyor. Bizim sorumluluk içinde hareket edip, böyle bir havanın oluşmasına katkı sunacak adımları atmamamız gerekir.

Türkiye uzun zamandır terörle mücadele ediyor.Terörün en önemli kaynağı sınırlarını tam kontrol edemeyen komşularımızın bulunduğu topraklar. Suriye bu bakımdan önemli merkez haline geldi. Irak'ın kuzeyinde konuşlanan terör örgütü mensupları Türkiye'ye gelerek terör eylemleri gerçekleştiriyorlar. Bununla ilgili uzun zamandır mücadele ediyoruz. Terör örgütlerinin eylem yapmasını beklemek yerine onların bulunduğu yerde imha etmek yeni konsepttir. Türkiye gerekeni yapıyor, yapmaya da devam edecektir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime