Turktime

Suudi tesisleri vuruldu! Petrol fiyatları zirve yaptı

Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya düzenlenen saldırılar petrolü yeniden tırmanışa geçirdi. Petrol piyasasındaki yükselişin yurt içinde de pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor.
ABONE OL
Abone Ol
Suudi tesisleri vuruldu! Petrol fiyatları zirve yaptı
Haberler / Dünya
21 Mart 2022 Pazartesi 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Petrol fiyatları hafta sonu Suudi Arabistan’dan, Avrupa’dan ve Ukrayna’dan gelen haberlerin ardından bu haftanın ilk işlem gününe artışla başladı.

Gelen haberlerin arz endişelerini tetiklemesi nedeniyle Brent petrol vadeli işlemleri bir önceki işlem gününe göre yüzde 3,2 artarak varil başına 111 doların üstüne çıktı. Batı Teksas ham petrolü ise yüzde 3,4 artışla 108 dolara yükseldi.

HUSİLER SUUDİ PETROL ŞİRKETİNİ VURDU
Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası doğan arz endişeleri yüzünden yüksek seyreden petrol piyasasına bir darbe de Suudi Arabistan’daki saldırılardan geldi.

Dün Yemenli Husiler Suudi Arabistan’ın Cizan kentinde yer alan Aramco tesislerine ve Zahran elektrik santraline insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenledi. Saldırıda İHA’lardan atılan bombaların hedefi olan tesislerde büyük çaplı hasar meydana geldi.

Husilerin Sözcüsü Yahya Seri ise saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada, Aramco tesislerinin de aralarında bulunduğu bazı noktaları balistik füze ve İHA’larla hedef aldıklarını kaydetti. Yerel yetkililerden ise saldırıda ölen yada yaralananlara ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

BİR DARBE DE AVRUPA’DAN
Öte yandan Avrupa Birliği hükümetleri ile ABD Başkanı Joe Biden arasında planlanan görüşmelere ilişkin haberler de fiyat artışlarında etkili oldu. Görüşmeler batı ülkelerinin Moskova’ya yönelik tepkisini sertleştirmeyi amaçlıyor.

Bu hafta gerçekleşmesi planlanan görüşmelerde AB hükümetlerinin Rusya’ya petrol ambargosu uygulayıp uygulamamayı değerlendirilecek. Daha öncesinde ABD ve İngiltere Rus petrolüne yaptırım uygulayacağını açıklamış ancak AB ülkeleri bu konuda herhangi bir adım atmamıştı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime