Turktime

Suudi Aramco'dan Türkiye'ye 50 milyar dolar

Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden olan Suudi Aramco’nun inşaat yatırımları için Türk müteahhitlerle görüştüğü haberi gündemin üst sıralarına taşındı. 2025'e kadar planlanan projelerin değerinin 50 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.
ABONE OL
Abone Ol
Suudi Aramco'dan Türkiye'ye 50 milyar dolar
Haberler / Ekonomi
3 Haziran 2023 Cumartesi 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Suudi Arabistan'la Türkiye uluslararası arenada yeniden bir araya geldi. Ekonomi alanında da yakınlaşmaların yaşanmasının ardından Suudi Arabistan'ın ulusal petrol ve doğalgaz şirketi Saudi Aramco'nun, 80 Türk inşaat şirketinin yöneticileriyle Ankara'da bir araya geldiği öğrenildi.Bu görüşmede, Aramco'nun 2025'e kadar planlanan 50 milyar dolar bütçelik, Körfez ülkelerinde yaptırmayı düşündüğü inşaatlar projelerini görüşüldü.

YATIRIMLAR ARASINDA BORU HATTI BULUNUYOR

Söz konusu 50 milyar dolar değerindeki yatırımların arasında boru hattı, altyapı inşaatları ve yönetim binaları bulunuyor. Saudi Aramco’nun, Türk müteahhitlerle yaptığı görüşmenin, sektörü heyecanlandırdığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

DÜNYANIN EN DEĞERLİ ŞİRKETLERİNDEN BİRİ

Suudi Arabistan’ın ulusal petrol ve doğalgaz şirketi olan Saudi Arabian Oil Company (Aramco), yaklaşık 2,1 trilyon dolar fiyatlamasıyla dünyanın en değerli şirketlerinin başında geliyor.

İNŞAAT HİSSELERİ TAVAN YAPTI

Bu haber akışının ardından Borsa İstanbul’da işlem gören Tekfen ve Enka İnşaat hisseleri tavan seviyelerini test etti. Şu dakikalarda TKFEN hissesi 33,46 liradan tavan durumunda. Enka İnşaat ENKAI ise 28,56 lira ile tavan seviyesini test ederken an itibariyle yüzde 9 primle 28,36 TL’den alıcı buluyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime