Turktime

Suudi Arabistan'dan ABD'ye petrol kınaması

Suudi Arabistan'ın enerji bakanı Prens Abdülaziz bin Salman, isim vermeden ABD'yi eleştirerek cil durum petrol stoklarının serbest bırakmasını sert kınadı.
ABONE OL
Abone Ol
Suudi Arabistan'dan ABD'ye petrol kınaması
Haberler / Dünya
26 Ekim 2022 Çarşamba 12:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

OPEC+'ın kritik üretim azaltma hamlesiyle kritik bir noktaya gelen ABD-Suudi Arabistan ilişkilerindeki gerginlik devam ediyor. Günlük petrol üretimini Kasım'dan itibaren 2 milyon varil azaltma kararı alan blokta başı çeken Suudlar, ABD tarafından birçok açıklamaya hedef oldu. Ardından ABD'den gelen stratejik petrol rezervlerini kullanıma açma hamlesi piyasayı yeniden karıştırdı. Suudi Arabistan Enerji Bakanı bu hamlenin piyasayı manipüle etme çabası olduğunu söyleyerek kınadı.

Suudi prens, başkent Riyad'daki bir yatırımcı konferansında yaptığı açıklamada, "İnsanlar acil durum stoklarını tüketiyor, tükettiler, bunu arz kıtlığını azaltmak için kullandılar ancak asıl amacı piyasaları manipüle etmek için bir mekanizma olarak kullanmaktı" dedi.
Prens Abdülaziz bin Salman, "Acil durum stokunu kaybetmenin önümüzdeki aylarda acı verici hale gelebileceğini dünyaya açıklamak benim en büyük görevim." ifadelerini kullandı. 

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime