Turktime

Suriye'den normalleşme açıklaması

Türkiye ile Suriye arasında son dönemde yaşanan gelişmelerin ardından, Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye ile normalleşme üzerine açıklama geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Suriye'den normalleşme açıklaması
Haberler / Güncel
14 Temmuz 2024 Pazar 00:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normale dönmesiyle ilgili Suriye tarafından bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada ilişkilerin normale dönmesi için iki ülkenin 2011 yılı öncesindeki duruma geri dönüş yapması gerektiği ifade edildi.

Suriye haber ajansı SANA'nın aktardığına göre, Dışişleri Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada SANA'ya şu bilgiler verildi:

"Suriye-Türkiye ilişkilerine ilişkin pozisyon ve açıklamaların devam ettiği bir dönemde, Suriye Arap Cumhuriyeti, gerçekler ve olayların kanıtladığı üzere, bir yandan halklar ile diğer yandan Suriye’ye ve ülkelerine zarar veren hükümetlerin politika ve uygulamaları arasında net bir ayrım yapmak konusunda her zaman istekli olduğunu hatırlatmak ister.

"OLUMLU YAKLAŞIM"

Suriye, ülkelerin çıkarlarının çatışma veya düşmanlığa değil, aralarındaki sağlam ilişkilere dayandığına dair katı bir inanca dayanıyordu ve hala da öyle. Buna dayanarak Suriye, kendisi ve bu ülkeler arasındaki ilişkileri geliştirmek için ortaya konan çeşitli girişimlere olumlu yaklaşma konusunda istekliydi" denildi.

"2011 ÖNCESİNE DÖNÜŞ"

Bakanlık açıklamasını, "Suriye Arap Cumhuriyeti, Suriye-Türkiye ilişkilerinin düzeltilmesi için samimi çaba gösteren kardeş ve dost ülkelere teşekkür ve takdirlerini ifade ederken, iki ülke arasındaki normal ilişkinin geri dönüşünün, iki ülkenin güvenlik, emniyet ve istikrarının temeli olan 2011 öncesindeki durumun geri dönüşüne dayandığını vurguluyor" sözleriyle tamamladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime