Turktime

Stefan Kuntz Hırvatistan'a diş geçiremedi

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Ermenistan maçındaki 3'lü savunmadan vazgeçti, 4'lüye döndü. Alman hoca, orta sahayı Orkun-Hakan-Salih ile kurdu, Kerem ve Zeki Çelik 11'edöndü. Önde basıp tehlike yaratsak da arkada bıraktığımız boşluklar pahalıya mâl oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Stefan Kuntz Hırvatistan'a diş geçiremedi
Haberler / Spor
29 Mart 2023 Çarşamba 09:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

A Milliler, EURO 2024 Elemeleri'ne Ermenistan deplasmanında başlamıştı. Stefan Kuntz'un 3'lü savunma tercihi çok tartışılmış, 1-0 geriye düştüğümüz maçta ikinci yarı 4'lüye dönüp 2-1 kazanmıştık. Alman teknik adam, beklendiği gibi dün akşamki Hırvatistan mücadelesinde 4'lü defansı tercih etti. Stoperde Ozan Kabak'ı kulübeye çeken Kuntz, Merih ve Çağlar'ı tercih etti. Savunmanın sağında Zeki Çelik, sol kanatta Kerem, orta sahada ise Salih Özcan ilk 11'e dönen isimler oldu. 60 yaşındaki çalıştırıcı, forvette ise Cenk Tosun ile Enes Ünal arasında seçimini Enes'ten yana kullandı.

AVANTAJI KULLANAMADIK

Stefan Kuntz,Hırvatlar'ın baskı altında yaşadığı sıkıntıdan yararlanmak için öğrencilerinden tam saha pres yapmalarını istedi. Bu taktik aslında işe yaradı, kaptığımız toplarla pozisyonlara girdik. Ancak ileride baskı yaparken arkada bıraktığımız boşluklar canımızı yaktı. Hırvatistan, ilk yarıda skoru 2-0 yaptı. İkinci devrede önce farkı düşürmek, ardından beraberliği yakalamak için mücadele ettik ama olmadı. Kazanıp büyük avantaj yakalama fırsatımız varken sahadan yenilgiyle ayrıldık.

BUNLAR NASIL KAÇAR!

Maça etkili başlayan taraf Ay-Yıldızlılar oldu. Hırvatistan'ın özellikle çıkarken kaptırdığı toplarda tehlike yarattık. Hakan Çalhanoğlu'nun savunma arkasına attığı paslar, Hırvatlar'a zor anlar yaşattı. Cengiz Ünder, henüz ilk dakikalarda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda Livakovic'i geçemedi. Cengiz, bir diğer pozisyonda ise çalımlarla sağ kanattan içe doğru katettikten sonra sol ayağıyla arka direğe vuruşunu yaptı ama top az farkla dışarı gitti.

LIVAKOVIC DUVARI

Skor 0-0'ken gole yaklaştığımız bir diğer isim ise Kerem Aktürkoğlu oldu. Enes'in pasında defansın arkasına hareketlenen yıldız futbolcu, ceza sahasına girmeden güzel bir şut çıkardı, ancak Livakovic son anda parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi. Kullanılan köşe vuruşunda Çağlar kafayı vurdu, arka direkte Kerem topu ağlara gönderse de bu gol ofsayta takıldı. Özellikle skor 0-0'ken kaçırdığımız pozisyonları çok aradık. Hırvatistan, adeta bulduğu ilk iki fırsatı da gole çevirerek işi bitirdi.

BURSALI FUTBOLSEVERLERDEN YOĞUN İLGİ

Bursa, A Milli Takım için her zaman uğurlu bir şehir oldu. Almanya ve Hollanda gibi devleri ilk kez burada devirdik, 5 resmi maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik aldık. Bursalı futbolseverler, Hırvatistan mücadelesine de büyük ilgi gösterdi. Dünkü karşılaşmada 37750 taraftar, stattaki yerini aldı. Zorlu mücadelede, 6 Şubat'taki depremden etkilenenler unutulmadı. Kale arkası tribünündeki koreografide felaketin vurduğu illerin plaka kodlarının yer aldığı formalar ile birlikte, "Zorlukları hep beraber aşacağız. Güzel yarınları omuz omuza kuracağız" ifadeleri yer aldı. Bu gösteri büyük alkış aldı.

MÜTHİŞ DESTEK YETMEDİ

Hakem Ekberg'in başlangıç düdüğüyle birlikte ise Milli Takım'a büyük bir destek vardı. Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nın tribünleri bir an olsun susmadı, Ay-Yıldızlılar'ı marşlarla, tezahüratlarla ateşlemeye çalıştı. Ancak taraftarın bu güzel çabası, mağlubiyeti önlemeye yeterli olmadı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Turktime uygulamasını indirin, günün gelişmeleri cebinize gelsin.
Google Play
App Store
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime